Dianthus 6 kleuren

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus, ook bekend als anjer, is een prachtige bloeiende plant met bloemen in verschillende kleuren, waaronder roze, rood, wit, paars, geel en oranje. De bloemen hebben een kenmerkende geur en bloeien van lente tot zomer. Dianthus is een veelzijdige plant die zowel in de tuin als in potten kan worden gekweekt. De plant heeft smalle bladeren en een compacte groeiwijze, waardoor hij ideaal is voor borders en rotstuinen. Dianthus is geliefd om zijn kleurrijke bloemen en lange bloeiperiode, en trekt vaak vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren tijdens de winter. Het is een vaste plant die bloeit vanaf het voorjaar tot aan het najaar en daarna weer in rust gaat. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien om de groei te bevorderen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of mulch. In strenge winters kan extra bescherming nodig zijn.

  Ja, de Dianthus 6 kleuren zijn gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig water en mest nodig en gedijen goed in de meeste grondsoorten. Snoeien na de bloei zal de plant helpen gezond te blijven.

  De "Dianthus 6 kleuren" plant heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien zonder belemmerd te worden door andere planten. Een plantafstand van ongeveer 30 cm tussen elke plant is ideaal.

  De Dianthus 6 kleuren groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Deze plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in een te drassige grond staat. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je besluit water te geven.

  Ja, de Dianthus plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceren. Hierdoor kan de plant bijdragen aan de bestuiving in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor zowel de plant zelf als de insecten die erop af komen.

  Ja, Dianthus planten trekken bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgen de bloemen voor kleur en variatie in de tuin, waardoor verschillende planten- en diersoorten worden aangetrokken. Het is daarom een goede keuze voor biodiversiteit in de tuin.

  De Dianthus 6 kleuren bloeien van juni tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal het beste groeien en bloeien op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. De Dianthus houdt van een goed doorlatende grond en zal gedijen in de volle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt als sierplant in tuinen. Het consumeren van delen van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Ja, Dianthus planten hebben de eigenschap om geluid te absorberen en verminderen daardoor geluidsoverlast in de tuin. Dit komt door de dichte structuur van de bladeren en de lage groeihoogte van de plant. Het is echter niet het meest effectieve middel om geluid te dempen.

 • Om de plant gezond te houden en de bloeitijd te verlengen, is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Snoei de plant ook lichtjes na de bloei om de vorm compact te houden. Vermijd echter zware snoei in de winter, aangezien dit de planten kan beschadigen.

  De Dianthus 6 kleuren plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren.

  Een goede bodemkwaliteit voor tuinplanten zoals deze dianthus soort is een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze planten.

  De Dianthus 6 kleuren gedijen het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken in de tuin. Ze zijn zeer geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

  Om de winterbescherming te waarborgen, is het belangrijk om de plant goed te mulchen met bladeren of stro. Daarnaast is het aan te raden om de plant af te dekken met een speciale winterhoes of tuinvlies. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende grond en in de volle zon. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Bemest de plant in het voorjaar met een algemene meststof voor bloeiende planten. Herhaal dit elke 4-6 weken tijdens het groeiseizoen. Gebruik geen meststof met te veel stikstof om de groei van de plant niet te stimuleren.

  Mulch kan worden toegepast rondom de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het helpt ook om de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen. Mulch kan worden aangebracht in het voorjaar en najaar voor optimale groei en bloei.

  De Dianthus planten hebben de voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot slechte groei en bloei. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten zoals Dianthus 6 kleuren, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen zoals bladluizen, spintmijten en slakken. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten kunnen ingezet worden ter bestrijding van deze plagen. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum gebruikt worden.

 • Omschrijving

  Dianthus, ook bekend als anjer, is een prachtige bloeiende plant met bloemen in verschillende kleuren, waaronder roze, rood, wit, paars, geel en oranje. De bloemen hebben een kenmerkende geur en bloeien van lente tot zomer. Dianthus is een veelzijdige plant die zowel in de tuin als in potten kan worden gekweekt. De plant heeft smalle bladeren en een compacte groeiwijze, waardoor hij ideaal is voor borders en rotstuinen. Dianthus is geliefd om zijn kleurrijke bloemen en lange bloeiperiode, en trekt vaak vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.