Rhododendron (Simsii Grp) 'Hulsten'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Hulsten' is een sierlijke, groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met prachtige, roze bloemen die een heerlijke geur verspreiden. De 'Hulsten' is goed winterhard en kan zowel in de volle grond als in een pot worden geplant. Deze Rhododendron gedijt het beste op een plek met halfschaduw en zure, goed doorlatende grond. Met zijn compacte groei en mooie bloemen is de 'Hulsten' een mooie aanvulling op elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron Simsii Grp 'Hulsten' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te plaatsen, maar verder is hij vrij eenvoudig te verzorgen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten en de dode bloemen te verwijderen om hem gezond te houden.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Hulsten' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond met uw vinger.

  De Rhododendron 'Hulsten' houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect licht. Te felle zon kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Hulsten' houdt van warmte en gedijt goed bij een constante binnentemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen te houden om de gezondheid te behouden. Het is aan te raden om de plant op een warme plek te zetten met voldoende licht.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloei kan tot wel 4 weken duren.

  Ja, de Rhododendron plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen doordat hij giftige stoffen uit de lucht kan filteren en omzetten in schone zuurstof. Het is dus een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, Rhododendrons voelen zich het prettigst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Op deze temperatuur groeien ze het beste en blijven ze gezond. Zorg er wel voor dat de plant voldoende licht krijgt op deze plek.

 • Rhododendron planten moeten na de bloei licht gesnoeid worden om hun vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en takken en knip takken terug tot net boven een naar buiten groeiende knop. Snoei niet te diep in het oude hout, anders kan de plant zich moeilijk herstellen.

  De Rhododendron 'Hulsten' is een kamerplant die regelmatig water nodig heeft. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de plant uitdroogt.

  De Rhododendron 'Hulsten' groeit het beste in zure, humusrijke potgrond. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Gebruik speciale potgrond voor zuurminnende planten voor optimale groei en bloei.

  Rhododendrons hebben een zure bodem nodig met een pH tussen 4,5 en 6. Ze verkiezen een goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Een vochtige grond is ook belangrijk voor een gezonde groei.

  De Rhododendron vraagt om regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te nat blijft staan. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe besproeien met water zorgt voor een optimale luchtvochtigheid.

  De bladeren van de plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen op de bladeren. Af en toe de plant onder de douche zetten kan helpen om stof en eventuele plagen te verwijderen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Hulsten' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot verminderde bloei en groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 16-20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurveranderingen. Vermijd tocht en extreem hoge of lage temperaturen.

  Een Rhododendron (Simsii Grp) 'Hulsten' heeft graag een hoge luchtvochtigheid, dus regelmatig sproeien is aan te raden. Plaats de plant niet te dicht bij verwarmingsbronnen of in de tocht, dit kan de luchtvochtigheid verminderen. Een luchtbevochtiger kan helpen bij het handhaven van de juiste luchtvochtigheid voor deze plant.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Hulsten' heeft een voorkeur voor zure grond met een pH tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem zuur genoeg is voor een gezonde groei en bloei van deze plant. Het regelmatig meten en aanpassen van de zuurgraad van de grond kan ervoor zorgen dat de plant goed gedijt.

  Deze plant heeft weinig bemesting nodig en kan prima groeien op normale potgrond. Het is belangrijk om tijdens de groeiperiode van de plant (voorjaar en zomer) regelmatig speciale mest voor bloeiende planten te geven. Let op dat je niet te veel mest geeft, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Hulsten' is een sierlijke, groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met prachtige, roze bloemen die een heerlijke geur verspreiden. De 'Hulsten' is goed winterhard en kan zowel in de volle grond als in een pot worden geplant. Deze Rhododendron gedijt het beste op een plek met halfschaduw en zure, goed doorlatende grond. Met zijn compacte groei en mooie bloemen is de 'Hulsten' een mooie aanvulling op elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.