Capsicum annuum

Capsicum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Capsicum annuum, ook bekend als de paprika of chili peper plant, is een veelvoorkomende soort in de peperfamilie. De plant heeft glanzende bladeren en produceert vruchten in verschillende kleuren, vormen en maten, afhankelijk van de variëteit. De vruchten zijn over het algemeen pittig van smaak, hoewel sommige variëteiten ook zoet kunnen zijn. Capsicum annuum gedijt goed in warme klimaten en vereist voldoende zonlicht en water om te groeien. De plant wordt vaak gekweekt voor zijn vruchten, die zowel vers gegeten kunnen worden als gebruikt kunnen worden in vele culinaire gerechten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en vereist regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Zorg ervoor dat de plant geen tocht krijgt en geef periodiek voeding voor optimaal resultaat.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek waar het zoveel mogelijk indirect zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant minstens 4-6 uur per dag licht krijgt.

  Capsicum annuum heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  De plant houdt van de felle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Zorg voor een zonnige standplaats voor een optimale groei en bloei. Let wel op dat de plant niet verbrandt door te felle zonnestralen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en doet het goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten en regelmatig water te geven. Het is een tropische plant die goed gedijt in warme omstandigheden.

  Capsicum annuum bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september, en de bloei kan enkele weken duren. Na de bloei vormen zich meestal vruchten aan de plant.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van vervuilende stoffen in de lucht. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, deze plant groeit het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om deze plant op een warme en zonnige plek te zetten om goed te gedijen. Houd de temperatuur stabiel voor een gezonde groei.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, maar als je wilt kun je de dode of beschadigde bladeren en takken verwijderen. Snoei indien nodig ook de plant om de vorm te behouden of om de groei te stimuleren. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  De Capsicum annuum heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te nat worden. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit goed kan afwateren om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de potgrond jaarlijks te vervangen of te verrijken met voedingsstoffen.

  De Capsicum annuum gedijt het beste in een goed doorlatende en voedzame bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem voldoende organisch materiaal bevat en goed vocht vasthoudt. Zorg ervoor dat de bodem geen wateroverlast heeft om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd teveel vocht. Zorg voor voldoende zonlicht en voed de plant om de paar weken met speciale voeding voor kamerplanten. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Je kunt de plant schoonmaken door de bladeren af te stoffen met een zachte doek of een plumeau. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen. Besproei de bladeren af en toe met lauw water om stof te verwijderen.

  Capsicum annuum heeft veel licht nodig en groeit het beste op een zonnige plek. Zet de plant op een plek waar het minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Te weinig licht kan leiden tot een slappe groei en weinig vruchtvorming.

  Capsicum annuum gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het vermijden van temperatuurschommelingen is essentieel voor een gezonde groei. Een te lage temperatuur kan de groei belemmeren en bloem- en vruchtvorming negatief beïnvloeden.

  De luchtvochtigheid dient tussen de 40% en 60% te liggen voor optimale groei. Zorg voor voldoende ventilatie om schimmelvorming te voorkomen. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Capsicum annuum is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is het meest geschikt voor deze plantensoort. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals de Capsicum annuum hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Het is belangrijk om een uitgebalanceerde meststof te gebruiken die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  Capsicum annuum, ook bekend als de paprika of chili peper plant, is een veelvoorkomende soort in de peperfamilie. De plant heeft glanzende bladeren en produceert vruchten in verschillende kleuren, vormen en maten, afhankelijk van de variëteit. De vruchten zijn over het algemeen pittig van smaak, hoewel sommige variëteiten ook zoet kunnen zijn. Capsicum annuum gedijt goed in warme klimaten en vereist voldoende zonlicht en water om te groeien. De plant wordt vaak gekweekt voor zijn vruchten, die zowel vers gegeten kunnen worden als gebruikt kunnen worden in vele culinaire gerechten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.