Hibiscus rosa-sinensis Sunny

Hibiscus rosa-sinensis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hibiscus rosa-sinensis Sunny is een tropische plant met glanzende, groene bladeren en opvallende, vrolijk gekleurde bloemen. De bloemen van deze plant zijn groot en hebben meestal een gele kleur met een roze of rode rand. Hibiscus rosa-sinensis Sunny kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en is een prachtige toevoeging aan een zonnige tuin of terras. Deze plant bloeit gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Hibiscus rosa-sinensis Sunny heeft regelmatig water en voeding nodig om gezond te blijven en goed te kunnen groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een plek met voldoende licht te zetten. Daarnaast is het aan te raden om af en toe de plant te bemesten voor optimale groei.

  Ja, Hibiscus planten hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny heeft 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar laat de plant niet in een laag water staan. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan bladeren verbranden. Plaats de plant daarom op een plek met fel, maar gefilterd licht.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek in huis te plaatsen om de groei en bloei te stimuleren. Houd er rekening mee dat de plant niet goed tegen tocht en kou kan.

  Deze plant bloeit van lente tot herfst en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. De bloemen zijn groot, felgekleurd en zeer decoratief. Je kunt genieten van de prachtige bloei gedurende het grootste deel van het jaar.

  Ja, Hibiscus planten staan bekend om hun vermogen om de lucht te zuiveren. Ze kunnen helpen bij het verwijderen van giftige stoffen en het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Daarnaast kunnen ze ook de luchtvochtigheid reguleren.

  Kamerplanten zoals ik geven de voorkeur aan een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om mij op een plek te zetten waar ik stabiele en warme temperaturen krijg. Variaties buiten dit bereik kunnen mijn groei en bloei beïnvloeden.

 • De Hibiscus rosa-sinensis Sunny kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug om de vorm te behouden. Knip bloeiende takken af na de bloei om nieuwe bloemknoppen te stimuleren.

  De plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny gedijt het beste in lichtzure potgrond met goede drainage. Een mengsel van potgrond en perliet kan zorgen voor een optimale groeiomgeving. Het is belangrijk om de potgrond vochtig, maar niet doorweekt te houden.

  De ideale bodemkwaliteit voor deze plant is licht zuur tot neutraal, goed doorlatend en rijk aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor het beste resultaat.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, zodat de grond altijd licht vochtig is. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en te zorgen voor voldoende licht. Snoei dood of beschadigd blad regelmatig om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste regelmatig stof afnemen van de bladeren met een zachte doek of een kwast. Als er viezigheid op de bladeren zit, kun je deze voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig schoon te houden, zodat de plant optimaal kan blijven groeien.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny heeft veel licht nodig om goed te gedijen, bij voorkeur direct zonlicht. Zet de plant daarom op een plek met veel zonlicht, zoals voor een zonnig raam. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle zijden gelijkmatig worden belicht.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme kou of hitte, dit kan de gezondheid van de plant schaden. Plaats de plant op een warme, lichte plek in huis.

  Een hibiscusplant houdt van een hoge luchtvochtigheid en doet het goed in een vochtige omgeving. Zorg ervoor dat de plant regelmatig besproeid wordt om de luchtvochtigheid op peil te houden. Plaats de plant eventueel ook in de buurt van een luchtbevochtiger voor extra vochtigheid.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny heeft een voorkeur voor licht zure tot neutrale bodemomstandigheden. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot en met de herfst. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hibiscus rosa-sinensis Sunny is een tropische plant met glanzende, groene bladeren en opvallende, vrolijk gekleurde bloemen. De bloemen van deze plant zijn groot en hebben meestal een gele kleur met een roze of rode rand. Hibiscus rosa-sinensis Sunny kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en is een prachtige toevoeging aan een zonnige tuin of terras. Deze plant bloeit gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Hibiscus rosa-sinensis Sunny heeft regelmatig water en voeding nodig om gezond te blijven en goed te kunnen groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.