Osteospermum Flowerpower Pink

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum Flowerpower Pink is een vrolijke en kleurrijke plant met opvallende roze bloemen en een geel hartje in het midden. De bloemen hebben een stralende uitstraling en bloeien rijkelijk gedurende de lente en zomer. Deze plant is perfect voor in borders, potten of hanging baskets en zorgt voor een vrolijke en zomerse sfeer in de tuin. De Osteospermum Flowerpower Pink is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een kleurrijke en aantrekkelijke toevoeging aan hun tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is een tuinplant die in het voorjaar weer nieuwe bladeren en bloemen zal krijgen. Het is daarom belangrijk om de plant goed te verzorgen tijdens de koudere maanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant te beschermen bij lagere temperaturen of vorst. Het is een tuinplant die goed gedijt in milde winterklimaten.

  Tuinplanten in het algemeen zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben meestal weinig water en meststoffen nodig en gedijen goed in de meeste bodemsoorten. Het is belangrijk om ze regelmatig te snoeien en onkruid te verwijderen voor een gezonde groei.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten om luchtcirculatie mogelijk te maken en voorkom dat ze elkaar overlappen. Houd ook rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  De plant groeit het best in de volle zon, maar kan ook in lichte schaduw groeien. Het zal echter minder bloemen produceren en mogelijk minder weelderig groeien. Het beste resultaat wordt behaald in de volle zon.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om de grond ongeveer 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Hierdoor zullen vlinders en bijen worden aangetrokken. Het planten van deze bloem kan helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de Osteospermum Flowerpower Pink is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Hierdoor draagt de plant bij aan het behoud en de verspreiding van verschillende soorten bestuivende insecten in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van enkele maanden. Tijdens deze periode produceert de plant prachtige roze bloemen.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg voor een goed doorlatende bodem om wortelrot te voorkomen.

  De Osteospermum Flowerpower Pink is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren.

  Ja, de Osteospermum Flowerpower Pink heeft de eigenschap om geluidsdempend te zijn. Dit komt door de dichte structuur van de bladeren en bloemen. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen.

 • Je kunt de plant snoeien in het voorjaar om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren. Knip lange scheuten terug om een compacte groei te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd water op de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Gebruik bij voorkeur een mix van potgrond en zand voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn. Zorg voor voldoende humus en voedingsstoffen in de grond. Vermijd te natte of te droge grond voor optimale groei en bloei.

  Deze tuinplant gedijt het beste op een zonnige locatie. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geschikt voor zowel borders als potten op het terras.

  Tijdens de wintermaanden is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de plant te bedekken met een laag mulch of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om vorstschade te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar om de plant compact en gezond te houden.

  De Tuinplanten kunnen bemest worden met een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en in de zomer. Gebruik een meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Bemest de planten volgens de instructies op de verpakking en vermijd overbemesting.

  Het is aan te raden om mulch rondom de Tuinplanten te leggen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch voor een gezonde groei van de plant. Vernieuw de mulch jaarlijks voor een optimaal resultaat.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of bodemverbeteraars. Een juiste zuurgraad zorgt voor een optimale groei en bloei van de planten in de tuin.

  Behandel eventuele plagen met een milde zeepoplossing of een biologisch bestrijdingsmiddel om ongedierte te bestrijden. Gebruik geen chemische bestrijdingsmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen. Houd de plant goed verzorgd en gezond om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Osteospermum Flowerpower Pink is een vrolijke en kleurrijke plant met opvallende roze bloemen en een geel hartje in het midden. De bloemen hebben een stralende uitstraling en bloeien rijkelijk gedurende de lente en zomer. Deze plant is perfect voor in borders, potten of hanging baskets en zorgt voor een vrolijke en zomerse sfeer in de tuin. De Osteospermum Flowerpower Pink is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een kleurrijke en aantrekkelijke toevoeging aan hun tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.