Spathiphyllum 'Madres'

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Spathiphyllum 'Madres' is een kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende witte bloemen die lijken op lelies. Het is een populaire keuze voor in huis vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen en makkelijke verzorging. Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats zonder direct zonlicht en regelmatig water geven. 'Madres' staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan voor een frisse en sfeervolle uitstraling in de ruimte zorgen. Let op dat de plant niet tegen tocht of te lage temperaturen kan, dus zorg voor een constante kamertemperatuur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Spathiphyllum 'Madres' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en licht nodig en doet het goed in kamertemperatuur. Het regelmatig afstoffen van de bladeren en het snoeien van dode bladeren helpt de plant gezond te houden.

  Spathiphyllum 'Madres' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Een lichte standplaats zal de plant helpen om gezond te blijven.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig blijft. Geef pas water als de bovenste laag van de grond opgedroogd is.

  De Spathiphyllum 'Madres' houdt niet van felle zon en verdraagt beter indirect licht. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Houd de plant uit de buurt van ramen met direct zonlicht.

  Ja, de Spathiphyllum 'Madres' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Plaats de plant op een warme plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid hoog te houden en de grond licht vochtig te houden.

  De plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Spathiphyllum staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het absorbeert schadelijke stoffen zoals formaldehyde, benzeen en ammoniak uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege deze eigenschap.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de temperatuur constant te houden voor een optimale groei en gezondheid. Houd de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

 • Om de plant gezond te houden, kan je dode bladeren verwijderen door ze dicht bij de stam af te knippen. Daarnaast kan je de plant verjongen door regelmatig oude groeipunten te verwijderen. Het is belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in een te natte grond staan. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Besproei de bladeren regelmatig met een plantenspuit om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Voor deze kamerplant is het aan te raden om een potgrond te gebruiken die licht vochtig blijft en een goede drainage heeft. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, aangezien dit kan leiden tot wortelrot. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vernieuwen om de plant gezond te houden.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten is vochtig maar goed doorlatend. Zorg voor een luchtige potgrond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd zware grondsoorten die water vasthouden.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven en vochtige grond. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt tegen eventuele spint.

  Om stof en vuil van de bladeren van deze kamerplant te verwijderen, kun je voorzichtig een zachte doek gebruiken. Besproei de bladeren af en toe met water om ze fris te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen veel licht nodig, maar direct zonlicht kan schadelijk zijn. Zet de plant op een plek met indirect licht, bijvoorbeeld in de buurt van een raam op het oosten of westen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Ideale groeitemperatuur voor kamerplanten zoals deze is tussen de 18-23°C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15°C.

  Deze plant gedijt goed in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of de plant op een lade met water te plaatsen. Vermijd echter te veel vocht, omdat dit schimmelgroei kan veroorzaken.

  Kamerplanten gedijen het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH waarde, idealiter tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen voor de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een algemene kamerplantenmeststof. Geef de plant vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer elke vier weken voeding volgens de dosering op de verpakking. In de herfst en winter is het beter om de bemesting te verminderen of helemaal te stoppen.

 • Omschrijving

  De Spathiphyllum 'Madres' is een kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende witte bloemen die lijken op lelies. Het is een populaire keuze voor in huis vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen en makkelijke verzorging. Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats zonder direct zonlicht en regelmatig water geven. 'Madres' staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan voor een frisse en sfeervolle uitstraling in de ruimte zorgen. Let op dat de plant niet tegen tocht of te lage temperaturen kan, dus zorg voor een constante kamertemperatuur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.