Allium karataviense 'Ivory Queen'

Allium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Allium karataviense 'Ivory Queen' is een bolgewas dat bekend staat om zijn opvallende, ronde bloemhoofdjes in crèmekleurig wit met een vleugje groen. De plant heeft dikke, leerachtige grijsgroene bladeren die een decoratieve toevoeging zijn aan de tuin, zelfs als de bloemen zijn uitgebloeid. ' Ivory Queen' bloeit in het late voorjaar tot vroege zomer en trekt bijen en vlinders aan met zijn geurige bloemen. Deze Allium soort houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin en gedijt goed in goed doorlatende grond. Na de bloei laat je de plant met rust zodat hij kan vermeerderen en het volgende seizoen weer prachtige bloemen kan tonen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad sterft af in de winter en groeit weer aan in het voorjaar. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. De plant kan goed overwinteren in de tuin.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en veerkrachtige tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Zolang de grond goed gedraineerd is en de plant voldoende zonlicht krijgt, zal hij goed gedijen.

  De plant heeft ongeveer een ruimte nodig van 15-20 cm tussen de individuele planten. Zorg voor voldoende ruimte voor de bollen om zich te verspreiden en genoeg licht te ontvangen. Houd rekening met de groeihoogte en breedte van de plant bij het plaatsen ervan in de tuin.

  Deze plant groeit het beste in volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt, anders kan de groei belemmerd worden. Zorg voor een plek met minstens 4-6 uur zonlicht per dag.

  Water tuinplanten zoals Allium karataviense 'Ivory Queen' ongeveer 1-2 keer per week, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om tussen de gietbeurten door op te drogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze bieden. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze bestuivers aan te trekken en te helpen bij de bestuiving van andere planten in de omgeving.

  Allium karataviense 'Ivory Queen' kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin door bijen en andere insecten aan te trekken met zijn nectar en pollen. Deze plant kan helpen om het ecosysteem in de tuin in balans te houden en de diversiteit aan planten en dieren te vergroten. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te stimuleren.

  De plant bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloei kan duren van ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden tijdens warme periodes.

  Nee, de plant Allium karataviense 'Ivory Queen' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de aantrekkelijke bloemen en bladeren. Eetbare alliumsoorten zijn bijvoorbeeld Allium sativum (knoflook) en Allium cepa (ui).

  Ja, Allium karataviense 'Ivory Queen' heeft geluidsdempende eigenschappen. Dit komt door de bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen en verzachten, waardoor het geluid in de omgeving wordt verminderd. Het is daarom een goede keuze voor het creëren van een rustige en vredige sfeer in de tuin.

 • Allium karataviense 'Ivory Queen' hoeft over het algemeen niet gesnoeid te worden. Eventueel verwelkte bloemen kunnen worden verwijderd om de uitstraling van de plant te behouden. Het is belangrijk om droge en dode bladeren regelmatig te verwijderen voor een gezonde groei.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late middag.

  De plant verlangt goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is, en niet te nat blijft. Kies voor een speciale potgrond voor tuinplanten voor de beste groei en bloei.

  De Allium karataviense 'Ivory Queen' gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is maar niet te nat, om rotten te voorkomen. Een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  De Allium karataviense 'Ivory Queen' groeit het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is om rotting van de bollen te voorkomen. Deze plant kan ook goed gedijen in rotsachtige tuinen.

  Het is aan te raden om deze plant in de winter te beschermen door een laag organisch materiaal aan te brengen rond de basis. Hierdoor wordt de plant beschermd tegen extreme kou en vorst. Ook kan het helpen om de plant te mulchen met bladeren of stro om de wortels te beschermen.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Geef de plant regelmatig water tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemstelen om de plant gezond te houden.

  Allium karataviense 'Ivory Queen' heeft behoefte aan een voedzame bodem voor optimale groei en bloei. Bemest de plant in het voorjaar met een organische meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoog fosforgehalte voor een goede bloemvorming.

  Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch aan te brengen rondom deze plant voor extra bescherming en vochtbehoud. Kies voor organisch materiaal zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stelen van de plant komt.

  De plant prefereert een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te stellen met kalk. Planten in de verkeerde pH-waarde kunnen moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen.

  De plant kan gevoelig zijn voor aanvallen van slakken en bladluizen. Deze plaagdieren kunnen bestreden worden met natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Het is ook mogelijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het regelmatig controleren en schoonhouden van de plant.

 • Omschrijving

  Allium karataviense 'Ivory Queen' is een bolgewas dat bekend staat om zijn opvallende, ronde bloemhoofdjes in crèmekleurig wit met een vleugje groen. De plant heeft dikke, leerachtige grijsgroene bladeren die een decoratieve toevoeging zijn aan de tuin, zelfs als de bloemen zijn uitgebloeid. ' Ivory Queen' bloeit in het late voorjaar tot vroege zomer en trekt bijen en vlinders aan met zijn geurige bloemen. Deze Allium soort houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin en gedijt goed in goed doorlatende grond. Na de bloei laat je de plant met rust zodat hij kan vermeerderen en het volgende seizoen weer prachtige bloemen kan tonen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.