Hydrangea macrophylla Hovaria Hopcorn

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla Hovaria Hopcorn er en kompakt Hortensia med markante blomster, der skifter farve, når de ældes. Blomsterne starter som grønne og skifter til hvide og til sidst rosa. Blomsterne er kugleformede og danner en smuk kontrast til det mørkegrønne løv. Denne sort blomstrer fra juni til september og trives godt i fugtig, veldrænet jord og halvskygge. Det er et smukt tillæg til både bede og containere i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt ret nem at vedligeholde. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og placere planten på et lyst sted, men ellers kræver den ikke meget speciel pleje. Det er en stærk plante, der trives godt i de fleste normale hjemmemiljøer.

  Ja, planten har brug for masser af lys for at trives godt. Placer planten bedst på et sted med masser af indirekte sollys. Undgå direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene.

  Hydrangea macrophylla Hovaria Hopcorn har brug for vand ca. 1-2 gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke mætte den med vand for at undgå rodåd.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og foretrækker klart, indirekte lys. For meget sollys kan beskadige bladene. Placer derfor planten et sted med lidt skygge.

  Ja, Hydrangea macrophylla Hovaria Hopcorn trives i varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for ekstrem kulde, træk eller direkte sollys. Det anbefales at placere planten et varmt og lyst sted for optimal vækst.

  Denne plante blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden varer cirka 3 måneder.

  Ja, Hydrangea macrophylla Hovaria Hopcorn planten er kendt for deres luftrensende egenskaber. Den fjerner skadelige stoffer som formaldehyd og benzæn fra omgivelserne. Det er derfor et godt valg for en sundere og renere luft i hjemmet.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt, at planten ikke udsættes for kold træk eller ekstreme temperaturer. Sørg derfor for at holde planten ved en konstant og moderat temperatur.

 • Denne plante bør bedst beskæres efter blomstringen om sommeren. Klip de visne blomster væk og fjern eventuelt døde eller beskadigede grene. For at holde planten kompakt, kan du forkorte grenene med halvdelen.

  Hortensia macrophylla Hovaria Hopcorn har brug for regelmæssig vanding, så sørg for, at jorden forbliver let fugtig. Giv helst vand i bunden af planten og undgå, at vand kommer på bladene for at undgå skimmelsvamp. Det er vigtigt at kontrollere, at jorden ikke bliver for våd, da det kan forårsage rodskade.

  Denne plante foretrækker godt drænet pottemuld med en pH-værdi på 5,5 til 6,5. Sørg for, at pottemulden er fugtig, men ikke drivvåd. Brug f.eks. en pottemuld til surbundsplanter for optimal vækst.

  Jordkvaliteten skal være godt drænet og let sur, med en pH-værdi mellem 5 og 6. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke for våd. Brug helst organisk gødning til at nære planten.

  Planten skal have regelmæssigt vand, sørg for at jorden altid forbliver fugtig. Giv planten også lejlighedsvis gødning for en sund vækst. Fjern regelmæssigt visnede blomster for at fremme ny blomstring.

  Hydrangea macrophylla Hovaria Hopcorn skal regelmæssigt rengøres for støv ved at tørre bladene forsigtigt af med en fugtig klud. Undgå at udsætte den for for meget vand for at undgå skimmel. Fjern eventuelle døde blade og blomster regelmæssigt for at holde planten sund.

  Hydrangea macrophylla Hovaria Hopcorn har brug for masser af lys, men undgå direkte sollys. Det er vigtigt, at planten er placeret et lyst sted, helst med lidt morgensol og tilstrækkeligt indirekte lys i løbet af dagen. Find et sted til planten, hvor det ikke er for mørkt, og hvor den får tilstrækkeligt lys til at trives.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18 og 22 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 10 grader Celsius. Placer planten på et lyst sted, men undgå direkte sollys.

  Hydrangea macrophylla Hovaria Hopcorn trives bedst ved en luftfugtighed på cirka 60-80%. Sørg for at opretholde luftfugtigheden ved regelmæssigt at sprøjte eller bruge en luftfugter. For tør luft kan føre til udtørring af bladene og blomsterne.

  Indendørs planter foretrækker generelt sur jord. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens pH-værdi og om nødvendigt justere den. Sørg for, at jorden ikke er for kalkholdig for en sund vækst af planten.

  Hydrangea macrophylla Hovaria Hopcorn har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sund og stærk. Brug en afbalanceret gødning specielt til stueplanter for at forsyne planten med næringsstoffer. Sørg for at påføre gødningen i henhold til instruktionerne på emballagen for at undgå overdreven gødning.

 • Beskrivelse

  Hydrangea macrophylla Hovaria Hopcorn er en kompakt Hortensia med markante blomster, der skifter farve, når de ældes. Blomsterne starter som grønne og skifter til hvide og til sidst rosa. Blomsterne er kugleformede og danner en smuk kontrast til det mørkegrønne løv. Denne sort blomstrer fra juni til september og trives godt i fugtig, veldrænet jord og halvskygge. Det er et smukt tillæg til både bede og containere i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.