Campanula portenschlagiana White Get MEE

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula portenschlagiana White Get MEE is een witbloeiende variant van de kruipklokje, een laagblijvende en compacte plant die perfect is voor in hangmanden, borders of rotstuinen. Deze plant heeft kleine belvormige bloemen die bloeien in de lente en zomer en trekken bijen en vlinders aan. Het blad is groen en hartvormig. Campanula portenschlagiana White Get MEE gedijt goed in de zon of halfschaduw en heeft een goede winterhardheid. Het is een mooie bodembedekker die weinig onderhoud nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Campanula portenschlagiana White Get MEE is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Hij heeft maar weinig water en licht nodig en gedijt goed bij normale kamertemperaturen. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft.

  Ja, Campanula portenschlagiana White Get MEE heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft niet veel water nodig en moet één keer per week matig bewaterd worden. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door opdroogt voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Nee, deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de plant laten verbranden. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  De Campanula portenschlagiana White Get MEE houdt van een warme omgeving, bij voorkeur met temperaturen tussen de 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht kan krijgen, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren om verbranding te voorkomen. Water geven kan het beste op kamertemperatuur gebeuren en regelmatig bemesten helpt om de plant gezond te houden.

  Campanula portenschlagiana White Get MEE bloeit meestal in de maanden mei tot en met augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverend effect in huis. Dit komt door hun vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Het is daarom aan te raden om verschillende kamerplanten in je huis te hebben voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te veel schommelt en dat de plant voldoende licht krijgt. Zorg voor een constante temperatuur en voldoende licht om de groei en bloei te bevorderen.

 • Het is aan te raden om dode of uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden. Snoei de plant terug tot net boven de grond na de bloei om de groei en bloei te bevorderen. Pas op met te veel snoeien, dit kan de plant beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig is. Zorg ervoor dat de plant geen natte voeten krijgt om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De Campanula portenschlagiana White Get MEE gedijt goed in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een potgrond speciaal ontwikkeld voor kamerplanten voor het beste resultaat.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg voor een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Vermijd natte voeten, de plant houdt van een licht vochtige bodem.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed op een lichte standplaats met regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt en bemest de plant af en toe tijdens de groeiperiode voor optimale bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  De Campanula portenschlagiana White Get MEE kan af en toe stof en vuil verzamelen op de bladeren. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door de bladeren voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Regelmatig schoonmaken draagt bij aan een gezonde groei van de plant.

  Deze plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. Plaats de plant bijvoorbeeld dichtbij een raam op het zuiden of westen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15°C en 25°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen, zoals vorst of hittegolven. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De optimale luchtvochtigheid voor deze plant is matig tot hoog. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien en een luchtbevochtiger in de ruimte te plaatsen als de lucht te droog is. Overmatig vocht kan leiden tot schimmelproblemen, dus zorg voor een goede luchtcirculatie.

  De Campanula portenschlagiana White Get MEE groeit het beste in neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het handhaven van een optimale groeiomgeving voor deze plant.

  Voor een gezonde groei en bloei is het aan te raden om de Campanula portenschlagiana regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen met een algemene kamerplantenmeststof. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof of korrels en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant ongeveer eens per maand van het voorjaar tot het najaar.

 • Omschrijving

  Campanula portenschlagiana White Get MEE is een witbloeiende variant van de kruipklokje, een laagblijvende en compacte plant die perfect is voor in hangmanden, borders of rotstuinen. Deze plant heeft kleine belvormige bloemen die bloeien in de lente en zomer en trekken bijen en vlinders aan. Het blad is groen en hartvormig. Campanula portenschlagiana White Get MEE gedijt goed in de zon of halfschaduw en heeft een goede winterhardheid. Het is een mooie bodembedekker die weinig onderhoud nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.