Hibiscus schizopetalus 'Firefall'

Hibiscus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus schizopetalus 'Firefall' is een prachtige en opvallende plant met hangende bloemen. De bloemen hebben diep rode bloemblaadjes die elegant naar beneden buigen, waardoor ze lijken op vallende vuurvonken. De bloemblaadjes hebben een unieke vorm en creëren een prachtig speels effect. De plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De Hibiscus schizopetalus 'Firefall' is een perfecte toevoeging aan een zonnige tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hibiscus schizopetalus 'Firefall' is over het algemeen een vrij makkelijk te onderhouden kamerplant. Ze hebben regelmatig water nodig en kunnen het beste op een lichte plek staan, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten en eventuele dode bladeren te verwijderen voor een gezonde groei.

  Ja, de Hibiscus schizopetalus 'Firefall' heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Het liefst staat de plant op een zonnige plek, maar halfschaduw is ook mogelijk. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4 uur direct zonlicht per dag krijgt.

  De Hibiscus schizopetalus 'Firefall' heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Over het algemeen is het aan te raden om de plant één keer per week water te geven. Zorg er wel voor dat de grond niet te drassig wordt.

  Kamerplanten zoals jij geven de voorkeur aan helder, indirect zonlicht. Felle zon kan schade veroorzaken aan je bladeren, dus het is beter om je uit direct zonlicht te plaatsen. Zorg ervoor dat je voldoende licht krijgt, maar vermijd directe blootstelling aan de felle zon.

  Ja, Hibiscus schizopetalus 'Firefall' houdt van warmte en doet het goed bij temperaturen tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om optimale groei en bloei te bevorderen. Zorg er wel voor dat de plant niet te dicht bij een warmtebron staat om te voorkomen dat de blaadjes verbranden.

  De Hibiscus schizopetalus 'Firefall' bloeit van juni tot september en de bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, Hibiscus planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht en zorgen zo voor een gezonder binnenklimaat. Hibiscus planten zijn daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, Hibiscus schizopetalus 'Firefall' houdt van een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Deze kamerplant gedijt het beste bij deze aangename temperaturen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude of te warme omgevingen.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de bloemstelen na de bloei terug. Let op dat te rigoureus snoeien de bloei kan beïnvloeden.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Geef in de winter wat minder water dan in de zomer.

  Zorg ervoor dat de potgrond goed gedraineerd is voor deze kamerplant. Gebruik bij voorkeur een mix van potgrond en scherp zand. Controleer regelmatig of de potgrond niet te nat of te droog is.

  Kamerplanten zoals Hibiscus schizopetalus 'Firefall' gedijen het beste in goed doorlatende potgrond met een lichte zuurtegraad. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de bodem door regelmatig meststoffen toe te voegen. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg voor een lichte standplaats met indirect zonlicht. Bemest de plant eens in de paar maanden voor optimale groei.

  De plant kan besproeid worden met water om stof te verwijderen. Indien nodig kunnen de bladeren voorzichtig afgeveegd worden met een vochtige doek. Regelmatig controleren op eventuele plagen helpt de plant gezond te houden.

  De Hibiscus schizopetalus 'Firefall' heeft veel indirect zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek waar hij minstens zes uur per dag zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 24°C. De plant moet beschermd worden tegen tocht en koude temperaturen. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid moet rond de 50-60% liggen voor een optimale groei van deze plant. Bij een te lage luchtvochtigheid kunnen de bladeren bruine randen krijgen. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Kamerplanten zoals Hibiscus schizopetalus 'Firefall' gedijen het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is dus belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen uit de bodem om gezond te blijven.

  De Hibiscus schizopetalus 'Firefall' heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Pas op voor overbemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Hibiscus schizopetalus 'Firefall' is een prachtige en opvallende plant met hangende bloemen. De bloemen hebben diep rode bloemblaadjes die elegant naar beneden buigen, waardoor ze lijken op vallende vuurvonken. De bloemblaadjes hebben een unieke vorm en creëren een prachtig speels effect. De plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De Hibiscus schizopetalus 'Firefall' is een perfecte toevoeging aan een zonnige tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.