Codiaeum variegatum 'Mini Curly'

Codiaeum var. kleinbladig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Codiaeum variegatum 'Mini Curly' is een kleurrijke kamerplant met opvallende krullende bladeren. De bladeren hebben een mix van groen, geel, oranje en rood tinten die zorgen voor een opvallend patroon. Deze plant is compact van formaat en groeit langzaam, waardoor het een ideale keuze is voor kleinere ruimtes. De 'Mini Curly' gedijt goed in een lichte standplaats en heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden. Het is belangrijk om de plant af en toe te snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat hij voldoende licht en water krijgt en vermijd tocht. Regelmatig afstoffen en controleren op plagen en ziektes helpt ook bij het behouden van de gezondheid van de plant.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een plek met helder indirect licht voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Over het algemeen is het voldoende om de plant één keer per week water te geven. Het is belangrijk om te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je de plant opnieuw water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt het beste helder indirect licht. Te felle zon kan bladverbranding veroorzaken. Het beste is om de plant op een plek te zetten met wat gefilterd licht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om de groei te bevorderen. Het regelmatig besproeien van de bladeren met lauw water kan ook helpen om de plant gezond te houden.

  De Codiaeum variegatum 'Mini Curly' bloeit in de lente en de zomer. De bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, deze plant staat bekend om het zuiveren van de lucht en het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de mogelijkheid om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is dus zeker een luchtzuiverende plant.

  Ja, Codiaeum variegatum 'Mini Curly' gedijt goed op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om optimale groei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant op een constante temperatuur te houden voor het beste resultaat.

 • Je kunt de plant het beste snoeien in het voorjaar om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en knip eventueel lange scheuten terug. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Laat de grond tussen gietbeurten in de zomer gedeeltelijk uitdrogen en verminder de watergift in de winter. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is ook belangrijk om de plant af en toe te bemesten met specifieke kamerplantenmeststoffen voor optimale groei.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, zonder direct zonlicht. Houd de potgrond altijd licht vochtig, maar vermijd dat de wortels in water staan. Regelmatig sproeien bevordert de gezondheid van de plant.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een vochtige doek gebruiken om voorzichtig elk blad af te vegen. Gebruik een zachte borstel om eventuele hardnekkige vlekken voorzichtig te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  Deze plant heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant in een lichte ruimte met indirect zonlicht voor de beste groei. Een gebrek aan licht kan leiden tot verlies van kleur en bladval.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of plotselinge temperatuurschommelingen. In de winter kan de plant profiteren van een iets koelere temperatuur rond de 15 graden Celsius.

  Deze plant gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid, met een niveau tussen de 60% en 80%. U kunt de luchtvochtigheid verhogen door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Let op dat de bladeren niet te nat worden om schimmel te voorkomen.

  De ideale zuurgraad voor de bodem van deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de pH van de bodem te controleren en zo nodig aan te passen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Een goede balans in de zuurgraad van de bodem zal bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting tijdens de groeiperiode, dit kan het beste gebeuren vanaf het vroege voorjaar tot en met de nazomer. Gebruik hiervoor een speciale kamerplantenbemesting en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade veroorzaken aan de plant, dus houd de dosering in de gaten.

 • Omschrijving

  De Codiaeum variegatum 'Mini Curly' is een kleurrijke kamerplant met opvallende krullende bladeren. De bladeren hebben een mix van groen, geel, oranje en rood tinten die zorgen voor een opvallend patroon. Deze plant is compact van formaat en groeit langzaam, waardoor het een ideale keuze is voor kleinere ruimtes. De 'Mini Curly' gedijt goed in een lichte standplaats en heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden. Het is belangrijk om de plant af en toe te snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.