Osteospermum 'Sunny Maxima'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'Sunny Maxima' is een prachtige en kleurrijke plant met grote bloemen in tinten van geel, oranje en roze. Deze plant bloeit langdurig en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Het is een ideale plant voor in potten, borders of hangmanden. Osteospermum 'Sunny Maxima' gedijt het beste op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig. Deze plant is winterhard en kan een mooie aanvulling zijn op elke tuin met zijn heldere bloemen en prachtige uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de winter afsterven. Het is een eenjarige tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken of binnen te zetten bij strenge vorst. Zo blijft de plant gezond en kan hij in het voorjaar weer bloeien.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg voor een zonnige plek en regelmatig water geven is voldoende. Ook is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen te verwijderen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Osteospermum 'Sunny Maxima' heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende licht en plaats de plant op een goed doorlatende bodem. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten en te snoeien voor een gezonde groei.

  De Osteospermum 'Sunny Maxima' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is het goed om de plant ongeveer 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, Osteospermum planten worden vaak bezocht door vlinders en bijen vanwege hun heldere en aantrekkelijke bloemen. Hierdoor zijn ze een goede keuze voor tuinen die bedoeld zijn om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn bloemen en bijdraagt aan de diversiteit van planten in de tuin. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot oktober en heeft een lange bloeiperiode. Gedurende deze maanden produceert de plant voortdurend bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders.

  Ja, Osteospermum 'Sunny Maxima' kan goed tegen de volle zon en prefereert een zonnige standplaats. De plant is zeer geschikt om in de volle zon te staan en zal goed gedijen met voldoende licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven als deze in de volle zon staat.

  Nee, de Osteospermum 'Sunny Maxima' is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  De plant is niet geluidsdempend. Tuinplanten staan vooral bekend om hun esthetische en luchtzuiverende eigenschappen. In het algemeen bieden ze geen geluidsisolatie.

 • Knip uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te verlengen. Verwijder in het voorjaar dode takken en snoei de plant lichtjes om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant een compacte vorm behoudt door regelmatig te snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat er water op de bladeren blijft staan om schimmel te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid en een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Een regelmatige bemesting zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Osteospermum 'Sunny Maxima' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor voldoende zonlicht om de bloei te stimuleren. Plaats de plant bij voorkeur in goed doorlatende grond.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral in koude klimaten. Bedek de plant met een dikke laag mulch om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat blijft tijdens de wintermaanden om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om een compacte vorm te behouden.

  Voor Tuinplanten zoals Osteospermum 'Sunny Maxima' is het aan te raden om te bemesten met een uitgebalanceerde meststof, speciaal voor bloeiende planten. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen, maar verminder de bemesting in de wintermaanden. Teveel bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en schade aan de plant.

  Het is raadzaam om de grond rondom deze Tuinplanten met mulch te bedekken om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Dit zal de plant helpen om gezond te groeien en bloeien. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of compost voor de beste resultaten.

  De plant presteert het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig de pH aan te passen met meststoffen of bodemverbeteraars. Het behouden van de juiste zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals deze, is het belangrijk om regelmatig te inspecteren op mogelijke plagen zoals bladluizen, witte vlieg of spint. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten kunnen effectief zijn om het probleem aan te pakken. Het is aan te raden om preventieve maatregelen te nemen, zoals het schoonhouden van de omgeving en het zorgen voor een goede luchtcirculatie om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Osteospermum 'Sunny Maxima' is een prachtige en kleurrijke plant met grote bloemen in tinten van geel, oranje en roze. Deze plant bloeit langdurig en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Het is een ideale plant voor in potten, borders of hangmanden. Osteospermum 'Sunny Maxima' gedijt het beste op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig. Deze plant is winterhard en kan een mooie aanvulling zijn op elke tuin met zijn heldere bloemen en prachtige uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.