Osteospermum 'Sunny Mary'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'Sunny Mary' is een prachtige vaste plant met een compacte groeiwijze en opvallende bloemen in verschillende tinten geel en oranje. De bloemen hebben een donker hart en bloeien van het voorjaar tot aan het begin van de herfst. Deze plant is zeer geschikt voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. Osteospermum 'Sunny Mary' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Tuinplanten zijn niet allemaal groenblijvend. De Osteospermum 'Sunny Mary' is een bloeiende eenjarige plant.

  De plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen. De plant heeft dus matige winterhardheid.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Het regelmatig water geven en snoeien zal de plant helpen gezond te blijven.

  De plant heeft ongeveer een ruimte van 30 centimeter nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te kunnen spreiden en gezond te blijven. Houd ook rekening met de nabijheid van andere planten om concurrentie te voorkomen.

  Nee, Osteospermum 'Sunny Mary' groeit het beste in de volle zon. Het is een zonneminnaar en zal niet goed gedijen in de schaduw. Het beste is om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten licht vochtig te houden. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleuren en de nectar die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers.

  Ja, tuinplanten zoals de Osteospermum 'Sunny Mary' dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken en voedselbronnen te bieden. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben voor een gezond ecosysteem. Zorg dus voor variatie in bloeiende planten om de biodiversiteit te ondersteunen.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en de bloei kan enkele weken duren. De bloemen verschijnen gedurende de zomermaanden op de plant.

  Ja, de Osteospermum 'Sunny Mary' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en mag niet gegeten worden. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, planten in het algemeen hebben een beperkte geluidsdempende werking. De bladeren en stengels van planten kunnen geluidsgolven absorberen en reflecteren, waardoor ze geluiden kunnen dempen. Echter, voor een significant geluiddempend effect zijn specifieke geluidsisolerende materialen meer geschikt.

 • Knip regelmatig de uitgebloeide bloemen weg om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Indien de plant te groot wordt, kan deze in het voorjaar teruggesnoeid worden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant uitdroogt.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vast kan houden, maar niet te nat wordt. Daarnaast is het aan te raden om in het groeiseizoen regelmatig voeding toe te voegen aan de potgrond.

  De plant vereist goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de grond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst. Ideaal is een beschutte plek in de tuin.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst en koude temperaturen. Dit kan gedaan worden door de plant te bedekken met een laag mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de dosering.

  Het is aan te raden om tijdens de winterperiode mest of compost rond de plant te strooien als mulch. Mulch helpt de grond vochtig te houden en beschermt de wortels tegen vorst. Het vermindert ook de groei van onkruid.

  De Tuinplanten zoals "Osteospermum 'Sunny Mary'" geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Voor een optimale groei en bloei is het belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Zorg ervoor dat de plant vrij blijft van bladluizen door regelmatig de bladeren te controleren en eventueel af te spoelen met water. Mocht er toch een plaag ontstaan, gebruik dan een milieuvriendelijke zeepoplossing of insecticiden speciaal voor tuinplanten. Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren om eventuele plagen snel te kunnen bestrijden.

 • Omschrijving

  Osteospermum 'Sunny Mary' is een prachtige vaste plant met een compacte groeiwijze en opvallende bloemen in verschillende tinten geel en oranje. De bloemen hebben een donker hart en bloeien van het voorjaar tot aan het begin van de herfst. Deze plant is zeer geschikt voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. Osteospermum 'Sunny Mary' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.