Osteospermum 'Sunny Florence'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'Sunny Florence' is een compacte en rijkbloeiende plant die bekend staat om zijn opvallende zonnige bloemen met een stralende gele kleur en een paars hart. De bloemen hebben een opvallende papieren textuur en bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant is zeer geschikt voor borders, rotstuinen en containers en trekt met zijn kleurrijke bloemen vlinders en bijen aan. Osteospermum 'Sunny Florence' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant vereist weinig onderhoud en kan langdurig bloeien in milde klimaten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Osteospermum 'Sunny Florence' is geen groenblijvende plant. Het is een tuinplant die in de winter zijn blad verliest. Het is dus geen plant die het hele jaar door groen blijft.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant in de winter tegen vorst te beschermen. Deze tuinplant kan dus niet goed tegen strenge vorst.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig speciale zorg en kan goed gedijen in de tuin. Het is een sterke en veerkrachtige plant.

  Osteospermum 'Sunny Florence' heeft ongeveer 25 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor voldoende luchtcirculatie en zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat. Houd ook rekening met de grootte van de bloemhoofdjes bij het planten van deze Tuinplant.

  Osteospermum 'Sunny Florence' groeit het beste in de volle zon. Het is een zonne- minnende plant en zal niet goed groeien in de schaduw. Voor optimale groei en bloei heeft deze plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  De plant Osteospermum 'Sunny Florence' is een aantrekkelijke plant voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze om deze plant toe te voegen aan een tuin om deze insecten aan te trekken. Vlinders en bijen zullen zeker genieten van de bloemen van deze plant.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het bloemen produceert die bijen, vlinders en andere insecten aantrekken. Dit zorgt voor een gezonde en gevarieerde tuin-ecosysteem. Het toevoegen van deze plant aan uw tuin kan helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit.

  De plant bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Onderhoud een goede drainage in de grond om problemen met te veel vocht te voorkomen.

  Nee, de Osteospermum 'Sunny Florence' is niet eetbaar. Het is een decoratieve bloeiende plant die in de tuin wordt geplant vanwege de mooie bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de planten in de categorie Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend vermogen. Het effect is echter minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende planten of bomen. De focus van deze planten ligt voornamelijk op hun decoratieve en ecologische waarde in de tuin.

 • Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren. Knip eventueel lange uitlopers terug om een compacte vorm te behouden. Snoei de plant in het voorjaar om de bloei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Vermijd te natte of te compacte grond om wortelrot te voorkomen.

  Osteospermum 'Sunny Florence' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd zware, kleiachtige grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat wordt.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Een plekje in de volle zon is ideaal voor deze tuinplant.

  Tijdens de winterperiode is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door middel van een mulchlaag of afdekking met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. In de lente kunnen dode of beschadigde delen van de plant worden teruggesnoeid.

  De plant houdt van een zonnige plek en goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Eventueel kun je dode bloemen verwijderen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten, waaronder Osteospermum 'Sunny Florence', kunnen tijdens het groeiseizoen het beste bemest worden met een universele meststof. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof of korrels en volg de doseringsinstructies op de verpakking. Bemest de planten in het voorjaar en gedurende de zomermaanden om een gezonde groei en bloei te bevorderen.

  Mulch zorgt ervoor dat de grond vocht vasthoudt en onkruid wordt onderdrukt. Het kan ook de wortels beschermen tegen extreme temperaturen en zorgen voor een mooie afwerking in de tuin. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen voor optimale resultaten.

  De Tuinplanten, waaronder Osteospermum 'Sunny Florence', gedijen goed in een bodem met een neutrale tot licht zure zuurgraad. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, kunt u preventief gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het besproeien met een mengsel van water en neemolie. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Als het probleem ernstiger is, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om de plaag onder controle te houden.

 • Omschrijving

  Osteospermum 'Sunny Florence' is een compacte en rijkbloeiende plant die bekend staat om zijn opvallende zonnige bloemen met een stralende gele kleur en een paars hart. De bloemen hebben een opvallende papieren textuur en bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant is zeer geschikt voor borders, rotstuinen en containers en trekt met zijn kleurrijke bloemen vlinders en bijen aan. Osteospermum 'Sunny Florence' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant vereist weinig onderhoud en kan langdurig bloeien in milde klimaten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.