Osteospermum 'Sunny Elisabeth'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'Sunny Elisabeth' is een prachtige en kleurrijke tuinplant met bloemen die lijken op een margriet. De bloemen hebben een zonnige gele kleur met een paarse schakering in het hart. Het blad is groen en maakt een mooi contrast met de bloemen. Deze plant bloeit rijkelijk in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Osteospermum 'Sunny Elisabeth' is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Osteospermum 'Sunny Elisabeth' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die over het algemeen geen bladeren behoudt tijdens de wintermaanden. Het is een plant die in het voorjaar opnieuw begint te groeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5°C. Het is aangeraden om extra bescherming te bieden bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant vorstvrij te overwinteren.

  Osteospermum 'Sunny Elisabeth' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Deze plant gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft weinig water nodig. Regelmatig snoeien en dode bloemen verwijderen kan de bloei bevorderen.

  Osteospermum 'Sunny Elisabeth' heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen andere planten om licht en lucht te krijgen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om overmatige groei te voorkomen.

  Osteospermum 'Sunny Elisabeth' groeit het beste in de volle zon en zal minder goed groeien in de schaduw. Om de beste groei en bloei te bevorderen, plaats de plant op een zonnige locatie.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en niet te laten uitdrogen. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend dankzij de bloemen die nectar en stuifmeel bevatten. Dit maakt de plant aantrekkelijk voor deze bestuivers, die helpen bij de voortplanting van de plant. Het is daarom een goede keuze voor een tuin waarin je deze insecten wilt aantrekken.

  Ja, als bloeiende plant trekt Osteospermum insecten aan die zorgen voor bestuiving. Daarnaast draagt het bij aan de diversiteit van bloemen en kleuren in de tuin, wat kan helpen bij het aantrekken van verschillende diersoorten. Het is echter niet de meest biodiverse plant, aangezien het voornamelijk geschikt is voor decoratieve doeleinden.

  Deze plant bloeit meestal vanaf de lente tot aan het begin van de herfst. De bloeiperiode kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen felle middagzon en uitdroging. Over het algemeen gedijt de plant goed in een zonnige locatie.

  Nee, de Osteospermum 'Sunny Elisabeth' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege de mooie bloemen. Eet nooit planten waarvan je niet zeker weet of ze eetbaar zijn.

  Ja, planten in de categorie Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend effect vanwege hun bladeren en stelen, maar ze zullen niet alle geluiden volledig dempen. Andere factoren, zoals de dichtheid van de planten en de omgeving, spelen ook een rol bij geluidsdemping in de tuin.

 • Om de plant gezond en goed te laten groeien, is het aan te raden om na de bloei de uitgebloeide bloemen af te knippen. Hierdoor stimuleer je nieuwe bloemknoppen en blijft de plant langer bloeien. Snoei de plant in het voorjaar lichtjes bij om een compacte vorm te behouden.

  Deze plant houdt van vochtige grond, maar zorg ervoor dat de wortels niet constant in het water staan. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, de frequentie hangt af van de temperatuur en de lichtomstandigheden. Bij warm weer kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg voor voldoende voeding en water om de groei en bloei te bevorderen. Plaats de plant op een zonnige plek voor de beste resultaten.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur neutraal tot licht zuur. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Voed de plant regelmatig met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door een laag mulch of bladeren aan te brengen rond de basis. Daarnaast kan het helpen om de plant op een beschutte plek te zetten en eventueel af te dekken met een doek of jutezak. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant tijdelijk naar binnen te verplaatsen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge periodes. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen en de plant af en toe te bemesten. Snoeien kan in het voorjaar worden gedaan om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Osteospermum hebben baat bij bemesting met een algemene plantenvoeding die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Het is belangrijk om de bemesting te doseren volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Voornamelijk tijdens het groeiseizoen is regelmatige bemesting noodzakelijk voor een gezonde en bloeiende plant.

  Mulch helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen. Een laag mulch van ongeveer 5 cm is aanbevolen voor tuinplanten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Tuinplanten is neutraal tot licht alkalisch, met een pH tussen 6,5 en 7,5. Een goed doorlatende bodem is belangrijk voor een gezonde groei en bloei van deze planten. Het is raadzaam om af en toe de pH van de bodem te testen en indien nodig bij te sturen met kalk.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten, is het aan te raden regelmatig de bladeren en stengels te controleren op tekenen van plagen. Indien nodig kan biologische bestrijding worden toegepast, zoals het uitzetten van natuurlijke vijanden of het gebruik van milieuvriendelijke insecticiden. Ook is het belangrijk om de planten goed te verzorgen en te zorgen voor een gezonde groei, zodat ze beter bestand zijn tegen ziektes en plagen.

 • Omschrijving

  Osteospermum 'Sunny Elisabeth' is een prachtige en kleurrijke tuinplant met bloemen die lijken op een margriet. De bloemen hebben een zonnige gele kleur met een paarse schakering in het hart. Het blad is groen en maakt een mooi contrast met de bloemen. Deze plant bloeit rijkelijk in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Osteospermum 'Sunny Elisabeth' is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.