Petunia Surfinia

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Surfinia is een populaire hangplant met lange, overhangende stelen vol met prachtige kleurrijke bloemen. Het is een rijkbloeiende en langdurig bloeiende plant die ideaal is voor hanging baskets, bloembakken en potten. De bloemen van de Petunia Surfinia komen voor in verschillende kleuren, zoals roze, paars, wit en rood. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om mooi en gezond te blijven. De Petunia Surfinia is een gemakkelijk te verzorgen plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging is aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren gedurende de wintermaanden. Het is een eenjarige plant die meestal wordt gekweekt als zomerbloeier.

  De plant is niet winterhard en kan niet overleven bij temperaturen onder het vriespunt. Het wordt aanbevolen om de plant binnen te halen tijdens koude periodes of vorst. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen extreme kou om schade te voorkomen.

  Ja, de Petunia Surfinia is makkelijk te onderhouden en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in zowel de volle zon als in de halfschaduw. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor een gezonde groei en bloei.

  Petunia Surfinia heeft een ruimte nodig van ongeveer 20-30 centimeter in diameter voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en zich te ontwikkelen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant, die ongeveer 15-30 centimeter kan worden.

  De Petunia Surfinia groeit het beste in de volle zon, maar kan ook in gedeeltelijke schaduw groeien. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei wat langzamer verlopen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur direct zonlicht per dag ontvangt voor optimale groei.

  Een Tuinplanten zoals deze heeft over het algemeen een gemiddelde behoefte aan water en dient regelmatig bewaterd te worden. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door 1-2 keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond niet te lang droog blijft, maar ook niet te nat wordt.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de zoete geur en heldere kleuren van de bloemen. Het trekt deze insecten aan en helpt bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin die wil bijdragen aan de biodiversiteit.

  Petunia Surfinia trekt voornamelijk insecten aan die op zoek zijn naar nectar. Dit kan bijdragen aan de biodiversiteit in uw tuin. Het is echter belangrijk om ook andere planten aan te planten die diverse insecten aantrekken.

  De Petunia Surfinia bloeit vanaf het voorjaar tot aan de eerste vorst in de herfst. De bloeiperiode kan ongeveer 5-6 maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal zelfs beter bloeien en groeien wanneer hij voldoende zonlicht krijgt. Het is echter belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme, zonnige periodes om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de Petunia Surfinia is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is een decoratieve plant die bedoeld is voor in de tuin of op het balkon. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, tuinplanten in het algemeen hebben de mogelijkheid om geluid te absorberen en daardoor geluid te dempen. Met zijn bladeren en bloemen kan de plant bijdragen aan een rustigere omgeving in de tuin.

 • Om de plant compact en bloeiend te houden, kun je regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderen. Dit zal de groei van nieuwe bloemen stimuleren en de plant een nette uitstraling geven. Snoei ook eventuele uitstekende takken om de vorm van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels gaan rotten door te veel water. Het is aan te raden om te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en licht van structuur, zodat het water goed weg kan lopen en de wortels voldoende zuurstof krijgen. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om een gezonde groei van de plant te stimuleren.

  Petunia Surfinia heeft behoefte aan goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te voorzien van voeding en water om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, dit kan leiden tot wortelrot.

  De Petunia Surfinia gedijt het beste op een zonnige standplaats, waar de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en plaats de plant op een beschutte plek uit de wind. De plant kan ook goed groeien in een hangende mand of bloempot op het balkon of terras.

  In de winter is het belangrijk om deze plant goed te beschermen tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant op een beschutte plek te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Zo blijft de plant beschermd tegen kou en vorstschade.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Voeg elke twee weken vloeibare meststof toe voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van ongeveer april tot september. Kies een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus bemest met mate.

  Mulchen is een goede manier om de grond rondom de plant vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost, stro of boomschors als mulch. Breng een laag mulch aan van ongeveer vijf centimeter dik en zorg ervoor dat de stam van de plant vrij blijft van mulch om rotting te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor de groei en bloei van deze plant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, trips en spint. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden ingezet. Een goede luchtcirculatie en hygiëne rondom de plant kunnen ook helpen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Petunia Surfinia is een populaire hangplant met lange, overhangende stelen vol met prachtige kleurrijke bloemen. Het is een rijkbloeiende en langdurig bloeiende plant die ideaal is voor hanging baskets, bloembakken en potten. De bloemen van de Petunia Surfinia komen voor in verschillende kleuren, zoals roze, paars, wit en rood. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om mooi en gezond te blijven. De Petunia Surfinia is een gemakkelijk te verzorgen plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging is aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.