Petunia Surfinia

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Surfinia is een populaire hangplant met prachtige, trompetvormige bloemen in verschillende kleuren zoals roze, paars, wit en rood. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en overvloedige bloemen die de hele zomer tot aan de herfst te bewonderen zijn. De Surfinia heeft een hangende groeiwijze en zorgt voor een mooi cascades effect in hangmanden, bloembakken of als bodembedekker. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de zon en regelmatig water en voeding nodig heeft voor optimale groei en bloei. Het is een veelzijdige plant die zowel in de tuin, op het balkon of terras als binnenshuis kan worden geplaatst en voor veel kleur en vrolijkheid zorgt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent geen groenblijvende plant en zal in de winter meestal afsterven. Het is aan te raden om nieuwe planten te kopen voor het volgende groeiseizoen.

  De plant is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is daarom aan te raden om de plant in de winter binnen te halen. De plant kan het beste worden bewaard op een koele, vorstvrije plek.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zolang de plant regelmatig water krijgt, in de zon staat en af en toe wat plantenvoeding krijgt, zal hij goed groeien en bloeien. Het is een sterke en langbloeiende plant die weinig problemen geeft.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende afstand heeft tot andere planten om concurrentie te voorkomen. Houd rekening met de grootte van de plant als deze volgroeid is.

  De Petunia Surfinia groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed groeien in halfschaduw. Het is echter belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en mogelijk minder goed groeien.

  Tuinplanten hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft door de grond met je vinger te checken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert, wat bevorderlijk is voor de bestuiving in de tuin. De bloemen trekken deze bestuivers aan vanwege hun felgekleurde en geurende eigenschappen. Deze plant is een goede toevoeging aan een tuin die een diversiteit aan insecten wil aantrekken.

  Petunia Surfinia trekt voornamelijk bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is echter geen inheemse plant en kan andere inheemse planten verdringen. Over het algemeen heeft de plant een matige impact op de biodiversiteit.

  De Petunia Surfinia bloeit vanaf het voorjaar tot aan de herfst. De bloeiperiode kan soms wel tot 6 maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en de verzorging van de plant.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal het beste bloeien op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt wanneer het erg warm is. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant in te nemen. Het is veiliger om deze plant niet te eten en alleen te gebruiken als decoratieve tuinplant.

  Ja, de bladeren van de plant zorgen voor absorptie van geluidsgolven en hebben dus een geluiddempend effect. Het is echter geen volledige geluidsisolatie. De plant draagt bij aan een rustigere omgeving.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, kun je regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderen. Hierdoor stimuleer je de groei van nieuwe bloemen. Snoeien kan het beste gedaan worden in de lente of vroege zomer.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is aan te raden om 's ochtends of 's avonds water te geven om verdamping te minimaliseren.

  De Petunia Surfinia geeft de voorkeur aan goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  Een goede bodemkwaliteit voor Tuinplanten is belangrijk voor een gezonde groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende bodem die voldoende voedingsstoffen bevat. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten om de planten gezond te houden.

  Een zonnige standplaats is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt gedurende de dag. Vermijd te veel schaduw om de groei en bloei te bevorderen.

  In de winterperiode kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door deze tijdelijk naar een beschutte plek te verplaatsen. Extra mulch kan helpen om de wortels te beschermen tegen de kou. Het is daarnaast belangrijk om de plant regelmatig te controleren op ziektes en plagen tijdens de koudere maanden.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens warme zomerdagen. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant eens in de paar weken voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Petunia Surfinia hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven groeien en bloeien. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie. Bemesting kan het beste plaatsvinden tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van water in de grond, onderdrukt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen schommelingen in temperatuur. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers als mulchlaag rondom de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  De zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten moet liggen tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te zuur of te basisch. Een goede balans van voedingsstoffen en pH-niveaus zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  Bij het houden van tuinplanten is het belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren op mogelijke plagen zoals bladluizen, witte vlieg en spintmijten. Ongedierte kan op natuurlijke wijze worden bestreden door bijvoorbeeld lieveheersbeestjes of roofmijten in te zetten. Preventieve maatregelen zoals het schoonhouden van de omgeving en het regelmatig verwijderen van dode bladeren kunnen ook helpen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Petunia Surfinia is een populaire hangplant met prachtige, trompetvormige bloemen in verschillende kleuren zoals roze, paars, wit en rood. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en overvloedige bloemen die de hele zomer tot aan de herfst te bewonderen zijn. De Surfinia heeft een hangende groeiwijze en zorgt voor een mooi cascades effect in hangmanden, bloembakken of als bodembedekker. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de zon en regelmatig water en voeding nodig heeft voor optimale groei en bloei. Het is een veelzijdige plant die zowel in de tuin, op het balkon of terras als binnenshuis kan worden geplaatst en voor veel kleur en vrolijkheid zorgt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.