Aeonium arboreum 'Atropurpureum'

Aeonium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aeonium arboreum 'Atropurpureum' is een succulente plant met een opvallende donkerpaarse kleur aan de uiteinden van de bladeren. De bladeren groeien in een rozetvorm en vormen een mooie bolvormige plant. Deze soort staat bekend om zijn opvallende kleuren en kan prachtig contrasteren met andere planten in een tuin of container. Aeonium arboreum 'Atropurpureum' heeft weinig water nodig en gedijt goed in warme en droge omstandigheden. Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in rotstuinen, op terrassen of in succulente tuinontwerpen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Aeonium arboreum 'Atropurpureum' is over het algemeen niet moeilijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk om de plant goed te laten drogen tussen gietbeurten en om hem op een zonnige plek te zetten. Regelmatig snoeien is ook aan te raden om de plant gezond te houden.

  Ja, de "Aeonium arboreum 'Atropurpureum'" heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met veel helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht in de middag om bladverbranding te voorkomen.

  De Aeonium arboreum 'Atropurpureum' heeft ongeveer eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed kan opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van veel licht, maar verdraagt geen felle zonnestralen. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen direct zonlicht, vooral tijdens de heetste uren van de dag. Een lichte standplaats met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 20 en 30 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een warme plek te zetten, bijvoorbeeld in de buurt van een raam op het zuiden. Het regelmatig draaien van de plant zorgt ervoor dat alle kanten gelijkmatig warmte ontvangen.

  De Aeonium arboreum 'Atropurpureum' bloeit meestal in de lente en de zomermaanden, en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, kamerplanten zoals Aeonium arboreum 'Atropurpureum' staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zorgen zo voor een gezondere leefomgeving. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant draagt bij aan een optimaal luchtzuiverend effect.

  Ja, Aeonium arboreum 'Atropurpureum' staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt het best bij een gematigde kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden.

 • Deze plant kan worden gesnoeid om de vorm te behouden en om nieuwe groei te bevorderen. Snoei dode of beschadigde bladeren en takken in het voorjaar voor optimale groei. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te minimaliseren.

  De Aeonium arboreum 'Atropurpureum' heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig.

  Voor de Aeonium arboreum 'Atropurpureum' is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig blijft, anders kunnen de wortels gaan rotten. Een mix van potgrond en wat zand kan helpen om de luchtcirculatie te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, voedzame grond. Zorg ervoor dat de grond een goede luchtcirculatie heeft om wortelrot te voorkomen. Gebruik een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de beste groeiresultaten te behalen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed draineert en geef matig water. Af en toe snoeien kan de plant helpen om een mooie vorm te behouden.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren te verwijderen door ze zachtjes af te vegen met een vochtige doek. Verwijder ook eventuele dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd het gebruik van bladglansmiddelen.

  De plant heeft veel licht nodig, bij voorkeur direct zonlicht. Zet de plant op een zonnige plek in huis, zoals voor een raam op het zuiden. Een lichte standplaats bevordert de groei en kleur van de plant.

  Deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen koude tocht en extreme temperaturen. Houd de plant weg van tochtige plekken en zet hem op een warme en lichte locatie in huis.

  De luchtvochtigheid moet gematigd zijn en bij voorkeur tussen de 60% en 70% liggen. Droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren en een lagere luchtvochtigheid kan de plant beschadigen. Regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Aeonium arboreum 'Atropurpureum' groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Regelmatig testen van de bodem pH kan helpen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Aeonium arboreum 'Atropurpureum' is een succulente plant met een opvallende donkerpaarse kleur aan de uiteinden van de bladeren. De bladeren groeien in een rozetvorm en vormen een mooie bolvormige plant. Deze soort staat bekend om zijn opvallende kleuren en kan prachtig contrasteren met andere planten in een tuin of container. Aeonium arboreum 'Atropurpureum' heeft weinig water nodig en gedijt goed in warme en droge omstandigheden. Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in rotstuinen, op terrassen of in succulente tuinontwerpen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.