Crassula perforata

Crassula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Crassula perforata is een vetplant die behoort tot de familie Crassulaceae en is afkomstig uit Zuid-Afrika. De plant wordt ook wel 'String of Buttons' genoemd vanwege de unieke bladstructuur. De bladeren zijn groen van kleur, driehoekig van vorm en gegroepeerd langs de stengel in tegenoverliggende paren. Crassula perforata heeft weinig water nodig en gedijt goed in een zonnige standplaats. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die zowel binnen als buiten kan worden gekweekt en kan uitgroeien tot een aantrekkelijke hangplant of bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Crassula perforata is zeer eenvoudig in onderhoud en heeft weinig water en zonlicht nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in verschillende omgevingen en weinig problemen heeft met ziektes of plagen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en staat het liefst in direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen. Vergeet niet om de plant af en toe te controleren op verbranding door te veel zonlicht.

  De Crassula perforata heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Crassula perforata houdt van de felle zon en kan het beste op een zonnige plek worden geplaatst. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle delen van de plant gelijkmatig zonlicht krijgen. Pas op voor verbranding door te felle zon, vooral in de zomermaanden.

  Ja, Crassula perforata houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen boven de 18 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om zijn groei en bloei te bevorderen. Het vermijden van tocht en kou is ook essentieel voor een gezonde ontwikkeling van deze plant.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni en juli en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, veel kamerplanten, waaronder "Crassula perforata", hebben het vermogen om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het regelmatig luchten van de ruimte waar de plant staat, helpt bij het maximaliseren van het luchtzuiverende effect. Het is echter altijd aan te bevelen om meerdere verschillende soorten kamerplanten te combineren voor een optimaal resultaat.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zoek dus een plekje in huis waar het niet te warm of te koud wordt.

 • Je kunt de plant snoeien door uitlopers en lange scheuten af te knippen. Dit bevordert een compacte groei en zorgt voor een mooiere vorm. Het is aan te raden om te snoeien in het voorjaar of de zomer.

  De plant heeft matig water nodig en moet tussen gietbeurten door opdrogen. Het is belangrijk om de grond niet te laten verzadigen met water. Geef de plant water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Kies voor een goed doorlatende potgrond speciaal voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is, om wortelrot te voorkomen. Gebruik geen normale tuingrond, dit kan te zwaar zijn voor de plant.

  Crassula perforata heeft behoefte aan goed doorlatende en voedzame grond met een licht zure tot neutrale pH. Een mengsel van potgrond en perlite of grof zand is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig wordt om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat en geef matig water. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar. Gebruik een goed doorlatende potgrond.

  Je kunt de bladeren van deze plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een borstel. Gebruik geen water om de plant schoon te maken, dit kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant op een stofvrije plek om ophoping van stof te voorkomen.

  De Crassula perforata heeft veel indirect licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het zuiden of westen is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Kamerplanten, zoals Crassula perforata, hebben over het algemeen een lage luchtvochtigheid nodig. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid in de kamer niet te hoog te laten worden om problemen zoals schimmelvorming te voorkomen. Regelmatig luchten kan helpen bij het handhaven van een geschikte luchtvochtigheid voor kamerplanten.

  De Crassula perforata gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met specifieke meststoffen of kalk. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd voor kamerplanten.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig meststoffen te geven, dit kan vloeibare meststof of korrelvormige meststof zijn. De frequentie van bemesten hangt af van het type meststof en de behoeften van de plant. Het is aan te raden om de plant in de wintermaanden geen meststoffen te geven.

 • Omschrijving

  Crassula perforata is een vetplant die behoort tot de familie Crassulaceae en is afkomstig uit Zuid-Afrika. De plant wordt ook wel 'String of Buttons' genoemd vanwege de unieke bladstructuur. De bladeren zijn groen van kleur, driehoekig van vorm en gegroepeerd langs de stengel in tegenoverliggende paren. Crassula perforata heeft weinig water nodig en gedijt goed in een zonnige standplaats. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die zowel binnen als buiten kan worden gekweekt en kan uitgroeien tot een aantrekkelijke hangplant of bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.