Zantedeschia 'Twilight'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia 'Twilight' er en smuk variant af arum-liljen med dybt lilla til næsten sorte blomster, der giver en mystisk udstråling. Blomsterne har en markant gul akse i midten, hvilket skaber en smuk kontrast. Denne plante bliver cirka 30-40 cm høj og blomstrer fra foråret til sommeren. Zantedeschia 'Twilight' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og kan lide en solrig til halvskygget placering. Denne plante er perfekt til bede, blomsterkasser eller som afskårne blomster i buketter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Zantedeschia 'Twilight' er generelt let at vedligeholde. Det kræver regelmæssig vanding og en lys placering, men ellers kræver det ingen speciel pleje. Det er en robust stueplante, der trives godt ved normal stuetemperatur og luftfugtighed.

  Ja, Zantedeschia 'Twilight' har brug for masser af lys for at vokse godt. Placer planten derfor på et lyst sted i huset, men undgå direkte sollys. Sørg for, at planten får mindst 6 timer om dagen indirekte lys for optimal vækst.

  Planten har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemvædet. Om vinteren kan planten have brug for lidt mindre vand.

  Planten trives med klart, indirekte sollys og kan også trives i let skygge. Direkte sollys kan forbrænde bladene og skabe stress for planten. Derfor er det vigtigt at beskytte planten mod skarpt sollys.

  Ja, denne plante kan lide varme og trives bedst ved en konstant stuetemperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde temperaturer. Det er også godt at sprøjte planten regelmæssigt for at øge luftfugtigheden.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne maj til september, og blomstringsperioden kan vare op til 6 uger.

  Ja, Zantedeschia 'Twilight' er kendt for sine luftrensende egenskaber. Det kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten derhjemme ved at absorbere giftstoffer og omdanne dem til oxygen. Det er en smuk og funktionel tilføjelse til interiøret.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette sikrer optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt at placere planten væk fra træk og direkte sollys.

 • Du kan fjerne døde eller beskadigede blade fra planten ved at klippe dem lige over basen. Dette bør gøres bedst om foråret eller sommeren. Sørg for at bruge en skarp og ren beskæringssaks for at undgå skade på planten.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemvædet. Giv lidt mindre vand om vinteren end om sommeren.

  Denne plante trives bedst i en godt drænet pottemix, der er rig på organisk materiale. Det anbefales at skifte pottemix regelmæssigt eller berige den med gødning for at fremme vækst og blomstring. Sørg for, at pottemixen forbliver fugtig, men ikke for våd.

  Jordkvaliteten skal være god gennemtrængelig og må ikke være for fugtig. En let sur til neutral pH-værdi anbefales. Brug af kompost eller organisk gødning kan forbedre jordkvaliteten.

  Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys, og giv regelmæssigt vand, men undgå at rødderne bliver for våde. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at holde planten sund. Tilføj lidt plantenæring om foråret for at stimulere væksten.

  For at rense planten kan du forsigtigt støve bladene af med en fugtig klud. Undgå at få for meget vand på bladene, da dette kan føre til skimmel. Fjern regelmæssigt døde blade for at holde planten sund.

  Planten har brug for masser af lys, men skal beskyttes mod direkte sollys. Placer planten foran et vindue mod øst, vest eller syd. Mangel på lys kan resultere i svag vækst og manglende blomster.

  Ideel temperatur: mellem 18-22 grader Celsius. Kan tolerere temperaturer mellem 15-25 grader Celsius. Beskyt planten mod kølig træk og ekstrem varme.

  En luftfugtighed på omkring 60-70% anbefales til planten. Det er vigtigt at sikre, at luften ikke er for tør, da det kan påvirke plantens vækst og sundhed. At sprøjte regelmæssigt vand på bladene kan hjælpe med at øge luftfugtigheden omkring planten.

  Zantedeschia 'Twilight' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med passende gødning. En optimal surhedsgrad sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  Denne plante har brug for let gødning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning til stueplanter for at fremme vækst og blomstring. Overgødning kan føre til rodforbrænding, så vær forsigtig med, hvor meget gødning du bruger.

 • Beskrivelse

  Zantedeschia 'Twilight' er en smuk variant af arum-liljen med dybt lilla til næsten sorte blomster, der giver en mystisk udstråling. Blomsterne har en markant gul akse i midten, hvilket skaber en smuk kontrast. Denne plante bliver cirka 30-40 cm høj og blomstrer fra foråret til sommeren. Zantedeschia 'Twilight' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og kan lide en solrig til halvskygget placering. Denne plante er perfekt til bede, blomsterkasser eller som afskårne blomster i buketter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.