Petunia Easy Wave Red

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Easy Wave Red is een prachtige en levendige plant met felrode bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele seizoen. Deze plant is zeer eenvoudig te verzorgen en goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. De Easy Wave serie staat bekend om zijn uitstekende tuinprestaties en is ideaal voor het opfleuren van borders, hangmanden en bloembakken. De Petunia Easy Wave Red voegt een opvallende en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Easy Wave Red is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die niet overleeft tijdens de winter. Het is dus nodig om elk jaar opnieuw te planten.

  De plant is niet winterhard en kan niet overleven bij vorst. Het is daarom belangrijk om de plant binnen te halen tijdens de koude maanden. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten om hem te beschermen tegen de kou.

  Petunia's zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden, ze hebben weinig verzorging nodig. Ze kunnen goed gedijen in zowel volle zon als halfschaduw. Regelmatig water geven en wat meststoffen zullen de groei en bloei bevorderen.

  De Petunia Easy Wave Red heeft minimaal 30 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te houden voor een optimale groei en bloei. Overvolle planten kunnen leiden tot minder bloemen en gezondere planten.

  De Petunia Easy Wave Red groeit het beste in de volle zon, dus het is niet ideaal om in de schaduw te plaatsen. Het heeft minstens 6 tot 8 uur direct zonlicht nodig om goed te gedijen. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderen.

  De Petunia Easy Wave Red dient 2 tot 3 keer per week water te krijgen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig met je vinger of de grond nog vochtig is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is daarom een goede keuze voor tuinen die vlinders en bijen willen aantrekken.

  Petunia Easy Wave Red draagt niet bij aan de biodiversiteit, omdat het een gek week is met een beperkte ecologische waarde voor insecten en andere dieren. Het is voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin. Andere planten met bloemen en nectar zijn beter geschikt om biodiversiteit te bevorderen.

  Petunia Easy Wave Red bloeit vanaf mei tot aan de eerste vorst in het najaar. De bloeiperiode duurt ongeveer 5 tot 6 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven om uitdroging te voorkomen. Het wordt aanbevolen om de plant in goed doorlatende grond te planten voor optimale groei.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant en bevat giftige stoffen. Het wordt afgeraden om Petunia Easy Wave Red te consumeren.

  Ja, als tuinplant val je niet onder de categorie planten die geluidsdempend zijn. Plants in deze categorie hebben over het algemeen grote bladeren en een dichte groeiwijze nodig om geluid te absorberen, zoals bijvoorbeeld bamboe of hagen.

 • Tuinplanten zoals deze kunnen regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en takken regelmatig om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig in het voorjaar om de plant te verjongen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Kies een potgrond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is een goed doorlatende en vruchtbare bodem ideaal. Zorg voor een pH tussen 5,5 en 6,5 en vermijd te zure grond. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats met licht zanderige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals deze kunnen gevoelig zijn voor vorst en koude temperaturen. Het is daarom aan te raden om de plant in de winter te beschermen door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen of de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om vorstschade te voorkomen.

  Deze plant heeft wekelijks water nodig, vooral tijdens warmere periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant eens in de paar weken voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Petunia Easy Wave Red hebben regelmatig voeding nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot het verbranden van de wortels, dus gebruik de aanbevolen hoeveelheid volgens de instructies op de verpakking.

  Mulch kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het wordt aanbevolen om een laag mulch rond de plant aan te brengen, maar zorg ervoor dat het de stelen niet bedekt. Mulch kan ook bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  Tuinplanten, zoals de Petunia Easy Wave Red, gedijen goed in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met organische materialen zoals compost of turf. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor tuinplanten zoals de Petunia Easy Wave Red.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op eventueel ongedierte, zoals bladluizen of spint. Als er ongedierte wordt aangetroffen, kunnen ze met een insecticide of biologisch bestrijdingsmiddel worden behandeld. Het is aan te raden om preventieve maatregelen te nemen, zoals het regelmatig schoonmaken van de omgeving en het planten van companion plants die ongedierte afweren.

 • Omschrijving

  Petunia Easy Wave Red is een prachtige en levendige plant met felrode bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele seizoen. Deze plant is zeer eenvoudig te verzorgen en goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. De Easy Wave serie staat bekend om zijn uitstekende tuinprestaties en is ideaal voor het opfleuren van borders, hangmanden en bloembakken. De Petunia Easy Wave Red voegt een opvallende en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.