Petunia Easy Wave White

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Easy Wave White is een prachtige en opvallende plant met witte bloemen. Deze plant heeft een hangende groeiwijze en is perfect voor hangmanden of als bodembedekker. De Easy Wave White heeft een lange bloeiperiode en bloeit overvloedig gedurende het hele seizoen. Het is een sterke en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonnige en goed doorlatende grond. De Petunia Easy Wave White zorgt voor een vrolijke en frisse uitstraling in de tuin of op het balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Petunia Easy Wave White is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die bloeit gedurende het groeiseizoen. Het verliest zijn bladeren in de herfst.

  Deze plant kan niet goed tegen vorst en is niet winterhard. Het is aan te raden om hem binnen te zetten tijdens koude periodes.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om deze plant gezond en mooi te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei.

  De plant heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om volledig te kunnen groeien en bloeien. Plant de zaden of zaailingen op minstens 30 cm van elkaar om voldoende ruimte te bieden voor groei. Zorg voor een zonnige en goed gedraineerde plek in de tuin voor optimale groei.

  De Petunia Easy Wave White groeit het beste in de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. In de schaduw kan de groei beperkt worden en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het wordt daarom aanbevolen om de plant in een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aanbevolen om de plant wekelijks water te geven, maar zorg ervoor dat de grond niet door en door nat wordt. Het is belangrijk om te controleren of de grond vochtig aanvoelt en pas water te geven als dat nodig is.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen met nectar en kleur die aantrekkelijk zijn voor deze bestuivers. Het zal helpen om deze nuttige insecten naar je tuin te lokken. Het is een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in je tuin.

  Petunia Easy Wave White trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zelf draagt echter niet bij aan de voedselketen van andere dieren. Andere planten met nectar of zaden zouden een waardevollere toevoeging zijn voor biodiversiteit.

  De plant bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, de Petunia Easy Wave White kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die veel zonlicht nodig heeft om goed te groeien en bloeien. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen sterke wind.

  Nee, de Petunia Easy Wave White is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn mooie bloemen. Eetbare planten zijn bijvoorbeeld groenten, fruit en kruiden.

  Nee, tuinplanten zoals de Petunia Easy Wave White hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Tuinplanten zijn vooral decoratief en dragen bij aan een fijne sfeer in de tuin.

 • Het regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen stimuleert de plant om nieuwe bloemen te produceren. Eventueel kunnen lange scheuten met bloemen worden teruggesnoeid om de plant compact te houden. Snoei indien nodig ook dode of beschadigde takken weg voor een gezonde groei.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te voorkomen.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig voeding aan de plant voor optimale groei.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Zorg voor een pH-waarde tussen 6 en 7 voor optimale groei. Voeg compost of organische meststof toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Petunia Easy Wave White gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind en vorst. Deze tuinplant is geschikt voor borders, hanging baskets en potten.

  In de winter is het raadzaam om bescherming te bieden tegen vorst door de plant af te dekken met stro of mulch. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. In erg koude klimaten kan het nodig zijn om de plant naar binnen te verplaatsen of te beschermen met een koude kas.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen volgens de aanbevolen dosering. Let op dat je niet te veel meststof gebruikt om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulchen met een laagje organisch materiaal zoals boomschors of compost kan helpen bij het behouden van vocht en het onderdrukken van onkruid rondom de plant. Mulch helpt ook bij het reguleren van bodemtemperatuur en voorkomt dat de wortels van de plant te snel uitdrogen. Het is aan te raden om jaarlijks een laagje mulch aan te brengen voor een gezonde groei van de plant.

  De zuurgraad van de bodem voor de meeste tuinplanten, waaronder Petunia Easy Wave White, moet neutraal tot licht zuur zijn. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de bodem af en toe te testen en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunnen preventieve maatregelen worden genomen zoals regelmatig controleren op bladluizen en trips. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt of kan de plant met een sterke waterstraal worden afgespoeld. Ook het gebruik van insectenwerende planten in de omgeving kan helpen bij het verminderen van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Petunia Easy Wave White is een prachtige en opvallende plant met witte bloemen. Deze plant heeft een hangende groeiwijze en is perfect voor hangmanden of als bodembedekker. De Easy Wave White heeft een lange bloeiperiode en bloeit overvloedig gedurende het hele seizoen. Het is een sterke en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonnige en goed doorlatende grond. De Petunia Easy Wave White zorgt voor een vrolijke en frisse uitstraling in de tuin of op het balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.