Canna 'Madeira'

Canna

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Canna 'Madeira' is een tropische plant met grote groene bladeren en opvallende rode bloemen. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 tot 2 meter. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. Canna 'Madeira' gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond en houdt van een zonnige standplaats. Deze plant kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt en voegt een exotisch tintje toe aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is redelijk makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende water en licht, en af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen is voldoende. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een slappe groei en minder bloei.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de grond voordat je opnieuw water geeft.

  Kamerplanten houden over het algemeen van indirect zonlicht. Fel zonlicht kan bladeren doen verbranden. Plaats de plant daarom op een plek met wat beschutting tegen de zon.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme plek in huis te plaatsen en uit de buurt van tocht te houden. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, kamerplanten in het algemeen staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Het is dus aannemelijk dat deze plant ook bijdraagt aan een schonere lucht in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor ideale groeiomstandigheden en bevordert de gezondheid van de plant. Houdt de plant dus op een constante temperatuur binnen dit bereik.

 • Het snoeien van de plant kan worden gedaan door dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Ook kunnen lange stelen worden ingekort om de plant compact te houden. Snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of de zomer.

  Kamerplanten hebben regelmatig water nodig, vooral in de zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig is, maar niet te drassig. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten door opdrogen.

  De plant heeft voedingsrijke potgrond nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de potgrond licht vochtig te houden, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig in verse potgrond.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende grondmix met veel organisch materiaal en voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft maar niet drassig wordt. Vermijd zware kleigrond en kies voor een lichtere potgrond.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerde grond hebben. Houd de plant op een lichte, warme plek, uit de directe zon. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef in het groeiseizoen plantenvoeding.

  Om de plant schoon te maken, kun je stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of een borstel gebruiken om de bladeren voorzichtig schoon te maken. Gebruik lauwwarm water om eventuele vuilresten van de bladeren te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of sprays, omdat deze de plant kunnen beschadigen.

  De plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste bij direct zonlicht. Een plekje voor een raam op het zuiden is ideaal. Te weinig licht kan leiden tot langwerpige stelen en weinig bloei.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius zakt, dit kan schade aan de plant veroorzaken. Zet de plant op een warme en lichte plek in huis.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten, waaronder Canna 'Madeira', moet gemiddeld tot hoog zijn. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien en een luchtbevochtiger te gebruiken indien nodig. Te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren en verminderde groei.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt meestal tussen 6 en 7 op de pH-schaal. Een bodem met deze zuurgraad zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  Canna 'Madeira' is een tropische plant met grote groene bladeren en opvallende rode bloemen. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 tot 2 meter. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. Canna 'Madeira' gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond en houdt van een zonnige standplaats. Deze plant kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt en voegt een exotisch tintje toe aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.