Canna 'Kreta'

Canna

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Canna 'Kreta' is een opvallende en exotische plant met grote groene bladeren en heldere oranje bloemen die opvallend afsteken tegen het groen. Deze plant kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1,5 meter en bloeit van de zomer tot de herfst. De Canna 'Kreta' gedijt het best op een zonnige locatie en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien. Het is een prachtige plant om een tropische sfeer toe te voegen aan de tuin of het terras. De Canna 'Kreta' is ook een geliefde plant vanwege de lange bloeiperiode en de weinige verzorging die nodig is.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is een vaste plant die in het voorjaar opnieuw zal uitlopen en bloeien in de zomer.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is daarom aanbevolen om de plant in de winter binnen te halen of te beschermen tegen vorst. Het is een vorstgevoelige plant.

  Canna planten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen regelmatig water geven en voeding. Ze gedijen het beste in vochtige en zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om oude plantendelen regelmatig te verwijderen om de groei te bevorderen.

  Canna's hebben veel ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor een ruime plantafstand van ongeveer 60-90 cm tussen elke plant. Houd er rekening mee dat ze ook hoog kunnen worden, afhankelijk van de soort.

  De Canna plant groeit het best in de volle zon. In de schaduw zal de groei verminderen en kan de plant minder bloemen produceren. Kies daarom een plek met voldoende zonlicht voor optimale groei.

  De plant heeft wekelijks ongeveer 1 tot 2 keer water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te drassig. In de zomermaanden kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  Ja, de plant kan vlinders en bijen aantrekken vanwege de opvallende bloemen en nectarrijke nectar. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken. Het is dus een plant die bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, Canna planten kunnen een goede bron van voedsel zijn voor bijen en vlinders. Ze kunnen ook bijdragen aan de biodiversiteit in een tuin door het aantrekken van verschillende soorten insecten. Het bladafval van de plant kan ook dienen als voedsel en schuilplaats voor verschillende bodemorganismen.

  De plant bloeit vanaf juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de Canna planten zijn niet eetbaar. Ze worden voornamelijk gekweekt voor hun decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de bladeren van de plant hebben een geluidsdempende eigenschap. Het bladoppervlak en de structuur van de plant helpen geluid te absorberen. Het kan daarom een goede keuze zijn voor het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te bevorderen. Dode of beschadigde bladeren kunnen het hele jaar door worden weggesnoeid. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen. Controleer regelmatig of de grond niet te droog is door je vinger in de grond te steken.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan vruchtbare en goed doorlatende potgrond om te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur potgrond met extra voedingsstoffen voor een gezonde groei.

  Zorg voor een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant gedijt het best op een zonnige plek in vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en zorg voor voldoende ruimte om te groeien. Deze planten doen het goed in borders, potten en langs vijvers.

  Tuinplanten zoals deze hebben in de winter bescherming nodig tegen de kou. Dit kan door de plant te bedekken met stro, bladeren of speciale beschermhoezen. Het is belangrijk om de plant niet te laten bevriezen om schade te voorkomen.

  Deze plant vraagt om regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen en bladeren regelmatig om de plant gezond te houden. Geef in het voorjaar een beetje meststof om de groei te bevorderen.

  De Canna 'Kreta' heeft behoefte aan regelmatige bemesting om goed te groeien en bloeien. Gebruik een organische meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de meststof voldoende kalium bevat voor een optimale bloei.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, omdat het helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar laat ruimte vrij rond de stam om vochtproblemen te voorkomen.

  De voorkeur van de plant is neutrale tot licht zure grond (pH 6,1-7,0). Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat blijft staan. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de structuur en pH-waarde van de grond te verbeteren.

  Om ongedierte te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels van de plant te inspecteren op tekenen van insecten. U kunt natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruiken zoals neemolie of insecticidale zeep om ongedierte te bestrijden. Als er veel ongedierte aanwezig is, kunt u overwegen om professionele hulp in te schakelen.

 • Omschrijving

  De Canna 'Kreta' is een opvallende en exotische plant met grote groene bladeren en heldere oranje bloemen die opvallend afsteken tegen het groen. Deze plant kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1,5 meter en bloeit van de zomer tot de herfst. De Canna 'Kreta' gedijt het best op een zonnige locatie en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien. Het is een prachtige plant om een tropische sfeer toe te voegen aan de tuin of het terras. De Canna 'Kreta' is ook een geliefde plant vanwege de lange bloeiperiode en de weinige verzorging die nodig is.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.