Canna 'Kreta'

Canna

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Canna 'Kreta' is een prachtige en exotische plant met grote groene bladeren en heldere oranje bloemen. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en is een echte blikvanger in de tuin. 'Kreta' gedijt goed in de zon en heeft regelmatig water nodig om te groeien en bloeien. Deze soort kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt en is relatief eenvoudig te onderhouden. De Canna 'Kreta' brengt een tropische sfeer in de tuin en is geliefd om zijn opvallende verschijning.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een lichte plek te zetten. Zorg ervoor dat de plant regelmatig voeding krijgt en af en toe gesnoeid wordt.

  Ja, Kamerplanten hebben over het algemeen veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant dus het liefst op een plek waar hij veel indirect zonlicht ontvangt. Te weinig licht kan leiden tot een slechte groei en bloei.

  Kamerplanten zoals Canna 'Kreta' hebben meestal 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Let op veranderingen in de bladeren om te bepalen of de plant water nodig heeft.

  De Kamerplant 'Kreta' houdt van indirect zonlicht en gedijt het beste op een plek met helder, maar gefilterd zonlicht. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Plaats de plant daarom op een plek waar hij voldoende licht krijgt, maar niet blootgesteld wordt aan de felle zon.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20 en 30 graden Celsius. Koude temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de groei van de plant vertraagt of stopt. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen.

  Deze plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en kunnen helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is aan te raden om meerdere verschillende kamerplanten in huis te hebben voor het beste resultaat. Soorten zoals de Spathiphyllum, Epipremnum en Dracaena zijn hier goede voorbeelden van.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zo voelt de plant zich het meest comfortabel en kan hij goed groeien en bloeien. Zorg dus voor een warme en stabiele omgeving voor deze kamerplant.

 • Het snoeien van deze plant is meestal niet nodig, maar verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de groei te bevorderen. Gebruik schone en scherpe snoeischaar om schade aan de plant te minimaliseren. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Laat de grond niet uitdrogen, maar zorg ook voor goede drainage om wortelrot te voorkomen. In de wintermaanden kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om potgrond te gebruiken die luchtig en goed doorlatend is. Kies een potgrond die geschikt is voor kamerplanten en zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Het regelmatig bemesten van de plant kan ook helpen bij een gezonde groei.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar niet te nat. Een mengsel van potgrond en zand is ideaal voor deze plant.

  Zorg voor voldoende licht en water, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen. Verpot indien nodig om de paar jaar in verse potgrond.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste een zachte doek gebruiken om stof en vuil van de bladeren af te vegen. Voor lastige vlekken of plakkerigheid kun je de bladeren voorzichtig afvegen met wat water en milde zeep. Zorg ervoor dat de plant na het schoonmaken goed droogt om schimmel te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor een standplaats met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant bij voorkeur op een plek met helder, indirect licht. Te weinig licht kan leiden tot bleke bladeren en minder bloei.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme temperaturen. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Kamerplanten zoals Canna 'Kreta' gedijen het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid rond de 60-70% ligt, dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en verminderde groei van de plant.

  De optimale zuurgraad voor Kamerplanten is tussen pH 6 en pH 7. Een te zure of te basische bodem kan de groei belemmeren en leiden tot voedingsproblemen. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te sturen met de juiste bodemverbeteraars.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant.

 • Omschrijving

  De Canna 'Kreta' is een prachtige en exotische plant met grote groene bladeren en heldere oranje bloemen. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en is een echte blikvanger in de tuin. 'Kreta' gedijt goed in de zon en heeft regelmatig water nodig om te groeien en bloeien. Deze soort kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt en is relatief eenvoudig te onderhouden. De Canna 'Kreta' brengt een tropische sfeer in de tuin en is geliefd om zijn opvallende verschijning.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.