Anthurium (Andreanum Grp) 'Small Talk Pink'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Small Talk Pink' is een prachtige kamerplant met opvallende roze bloemen. Deze plant behoort tot de Andreanum groep en heeft glanzende groene bladeren. Het is een compacte plant die perfect is voor op een tafel of bureau. De bloemen van de Anthurium 'Small Talk Pink' zijn langdurig en kunnen de hele zomer bloeien. Deze plant heeft regelmatig water en lichte bemesting nodig voor optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Small Talk Pink' is over het algemeen een makkelijke plant om te onderhouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt, en vermijd te veel direct zonlicht en tocht. Regelmatig bemesten en af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  Ja, Anthurium planten hebben veel licht nodig en prefereren helder, indirect zonlicht. Zet de plant dicht bij een raam waar het indirect zonlicht ontvangt, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten van de plant gelijkmatig licht ontvangen.

  De Anthurium 'Small Talk Pink' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  De Anthurium 'Small Talk Pink' houdt niet van direct zonlicht, verplaats de plant naar een plek met indirect licht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd is.

  Ja, de Anthurium houdt van warmte en heeft een ideale temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Plaats de plant dus op een warme en lichte plek in huis. Houd er rekening mee dat tocht en temperatuurschommelingen niet goed zijn voor de Anthurium.

  De Anthurium 'Small Talk Pink' bloeit meestal in de lente en zomermaanden, van ongeveer april tot augustus. De bloeiperiode kan tot enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging van de plant.

  Ja, Anthuriums staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht, zoals formaldehyde en ammoniak. Anthuriums zorgen voor een gezondere leefomgeving in huis.

  Ja, deze kamerplant groeit het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Temperaturen die hoger of lager zijn dan deze range kunnen de groei van de plant beïnvloeden.

 • Het is niet nodig om de Anthurium 'Small Talk Pink' te snoeien, omdat de plant van nature een compacte en mooie vorm heeft. Als er dode of beschadigde bladeren zijn, kunnen deze worden verwijderd met een scherpe schaar of snoeischaar. Zorg ervoor dat de gereedschappen schoon en gedesinfecteerd zijn om infecties te voorkomen.

  De Anthurium 'Small Talk Pink' heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Laat de bovenste laag van de potgrond licht opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef bij voorkeur lauwwarm water en vermijd water geven via de bladeren.

  Anthurium 'Small Talk Pink' gedijt het best in een goed doorlatende potgrond die licht vochtig gehouden moet worden. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Kies een potgrond die geschikt is voor kamerplanten en regelmatig bemest moet worden tijdens het groeiseizoen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Small Talk Pink' heeft behoefte aan een goed doorlatende en lichtzure bodem met voldoende organisch materiaal. Het is belangrijk om regelmatig de vochtigheid van de grond te controleren en de plant niet te laten uitdrogen. Het gebruik van speciale potgrond voor kamerplanten kan de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek. Besproei de bladeren af en toe met lauw water om stof en eventuele insecten te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Small Talk Pink' heeft licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor het beste resultaat. Te weinig licht kan tot een minder uitbundige bloei leiden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is.

  De Anthurium planten geven de voorkeur aan een hoge luchtvochtigheid om gezond te blijven. Het is aan te raden om regelmatig te sproeien met water of een luchtbevochtiger te gebruiken voor optimale groei. Voorkom echter dat de plant te lang in vochtige omstandigheden staat, om schimmelvorming te voorkomen.

  Anthurium (Andreanum Grp) 'Small Talk Pink' groeit het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5.5 en 7.0 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  De Anthurium plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en te bloeien. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantenmeststof en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant ongeveer eens per maand tijdens de lente en zomer.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Small Talk Pink' is een prachtige kamerplant met opvallende roze bloemen. Deze plant behoort tot de Andreanum groep en heeft glanzende groene bladeren. Het is een compacte plant die perfect is voor op een tafel of bureau. De bloemen van de Anthurium 'Small Talk Pink' zijn langdurig en kunnen de hele zomer bloeien. Deze plant heeft regelmatig water en lichte bemesting nodig voor optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.