Dahlia 4 kleuren

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dahlia is een prachtige bloem die verkrijgbaar is in een verscheidenheid aan kleuren, waaronder roze, rood, geel en paars. De bloemblaadjes van de dahlia zijn vaak groot en vol, waardoor ze een indrukwekkende uitstraling hebben. De plant bloeit van de zomer tot de herfst en kan verschillende vormen en groottes hebben, afhankelijk van het ras. Dahlia's zijn geliefd om hun heldere en levendige kleuren, waardoor ze een mooie toevoeging zijn aan bloembedden en borders in de tuin. Ze zijn ook populair als snijbloemen vanwege hun lange houdbaarheid in een vaas.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Dahlia 4 kleuren is relatief makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft regelmatig water en een lichte standplaats nodig om goed te gedijen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Ja, de Dahlia 4 kleuren heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant bij voorkeur op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De Dahlia plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. In de winter kan de behoefte aan water verminderen.

  De Dahlia 4 kleuren houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter een plekje met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek neer te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en heeft bij voorkeur een temperatuur van 18-22°C. Vermijd tocht en koude temperaturen, want dat kan de groei van de plant belemmeren. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt.

  De Dahlia 4 kleuren bloeit normaal gesproken vanaf de zomermaanden tot aan de herfst. De bloeiperiode kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de weersomstandigheden en de verzorging van de plant. Dahlia's staan bekend om hun lange bloeiperiode en kleurrijke bloemen.

  De Dahlia staat niet bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is vooral geliefd om zijn kleurrijke bloemen en decoratieve uitstraling in huis. Als je op zoek bent naar een luchtzuiverende plant, zijn er andere opties die beter geschikt zijn.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige locatie te plaatsen. Houd de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen.

 • Dahlia's kunnen regelmatig gesnoeid worden om de plant compact en gezond te houden. Verwijder regelmatig dode bloemen en gele bladeren. Knip lange stelen terug tot vlak boven een bladknoop voor een vollere groei.

  De Dahlia 4 kleuren heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Geef water zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de lente en zomer kan de plant wekelijks water nodig hebben, terwijl in de herfst en winter iets minder frequent water gegeven kan worden.

  De Dahlia 4 kleuren plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een pot met gaten aan de onderkant om overtollig water af te voeren.

  De Dahlia 4 kleuren heeft behoefte aan een goed doorlatende en voedzame bodem. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te drassig is. Voeg indien nodig compost of meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de grond te drassig wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  Om de plant schoon te houden, kun je de bladeren afstoffen met een zachte doek. Gebruik lauw water om eventueel stof van de bladeren te spoelen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De Dahlia 4 kleuren heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht, zoals bij een raam op het oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen sterke tocht en temperatuurschommelingen. Houd de plant uit de buurt van koude tochtige ramen.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet gemiddeld zijn. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Houd de luchtvochtigheid tussen de 50% en 70%.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de groei van de plant beïnvloeden. Voeg indien nodig kalk toe om de pH-waarde van de grond aan te passen.

  De Dahlia 4 kleuren plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, bij voorkeur met een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloemproductie te stimuleren. Pas op dat de plant niet overbemest wordt om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Dahlia is een prachtige bloem die verkrijgbaar is in een verscheidenheid aan kleuren, waaronder roze, rood, geel en paars. De bloemblaadjes van de dahlia zijn vaak groot en vol, waardoor ze een indrukwekkende uitstraling hebben. De plant bloeit van de zomer tot de herfst en kan verschillende vormen en groottes hebben, afhankelijk van het ras. Dahlia's zijn geliefd om hun heldere en levendige kleuren, waardoor ze een mooie toevoeging zijn aan bloembedden en borders in de tuin. Ze zijn ook populair als snijbloemen vanwege hun lange houdbaarheid in een vaas.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.