Kalanchoe enkel blossfeldiana Latin Lover Lambada

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe enkel blossfeldiana Latin Lover Lambada is een opvallende vetplant met prachtige felrode bloemen. Deze plant heeft dikke, vlezige bladeren en bloeit langdurig, waardoor hij een echte blikvanger is in huis of tuin. De bloemen van de Kalanchoe hebben een unieke dubbele bloemvorm en trekken vlinders en bijen aan. De verzorging van de Kalanchoe Latin Lover Lambada is vrij eenvoudig: hij heeft regelmatig water en licht nodig, maar kan ook goed tegen droge omstandigheden. Met zijn exotische uitstraling en levendige kleuren is de Kalanchoe enkel blossfeldiana Latin Lover Lambada een mooie toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om hem op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven. Daarnaast kan de plant goed tegen droge lucht.

  De Kalanchoe heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, maar vermijd direct zonlicht in de zomer. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Kalanchoe heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Zorg ervoor dat de wortels niet in het water blijven staan.

  Kalanchoe enkel blossfeldiana Latin Lover Lambada houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen direct zonlicht. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden. Plaats de plant op een plek waar het wel veel daglicht krijgt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een goed verlichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Latin Lover Lambada bloeit vanaf de late winter tot in de vroege zomer. De bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Hij helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het is een gezonde keuze voor in huis.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude of te warme temperaturen. Zorg voor een constante en aangename omgevingstemperatuur voor deze kamerplant.

 • De Kalanchoe plant dient regelmatig gesnoeid te worden om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of zieke bladeren en bloemen en knip takken terug om de plant compact en gezond te houden. Snoei in het voorjaar of na de bloei voor het beste resultaat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten door opdrogen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren om rotting te voorkomen. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een lichte structuur. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, anders kan dit leiden tot wortelrot. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de potgrond is belangrijk voor een gezonde groei van deze kamerplant.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Latin Lover Lambada gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt, maar wel voldoende voedingsstoffen bevat. Het regelmatig gebruik van een speciale meststof voor bloeiende planten zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Kalanchoe moet op een lichte plek staan, maar niet in de volle zon. Geef de plant matig water en laat de grond tussen de gietbeurten door opdrogen. Bemest de Kalanchoe in de lente en zomer eens in de twee weken met kamerplantenmest.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een zachte doek om stof te verwijderen. Gebruik lauw water om eventueel vuil van de bladeren te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant volledig droog is voordat je hem terug op zijn plek zet.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Latin Lover Lambada heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren om verbranding van de bladeren te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant regelmatig gedraaid wordt, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht, dit kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen. Het is belangrijk om de plant op een plek te plaatsen waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te veel vochtigheid, omdat dit schimmelgroei kan veroorzaken. Regelmatig sproeien met een plantenspuit kan helpen de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Latin Lover Lambada gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH van ongeveer 6 tot 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de potgrond regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of kalk. Zo kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  Voor de beste groei van deze kamerplant is het aan te raden om tijdens de groeiperiode een keer per maand vloeibare meststof te geven. Tijdens de rustperiode in de herfst en winter is het voldoende om de plant eens in de twee maanden te bemesten. Zorg ervoor dat de meststof geschikt is voor bloeiende planten.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana Latin Lover Lambada is een opvallende vetplant met prachtige felrode bloemen. Deze plant heeft dikke, vlezige bladeren en bloeit langdurig, waardoor hij een echte blikvanger is in huis of tuin. De bloemen van de Kalanchoe hebben een unieke dubbele bloemvorm en trekken vlinders en bijen aan. De verzorging van de Kalanchoe Latin Lover Lambada is vrij eenvoudig: hij heeft regelmatig water en licht nodig, maar kan ook goed tegen droge omstandigheden. Met zijn exotische uitstraling en levendige kleuren is de Kalanchoe enkel blossfeldiana Latin Lover Lambada een mooie toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.