Anthurium (Andreanum Grp) Feska

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium Feska is een prachtige kamerplant met glanzende groene bladeren en opvallende rode bloemen. De rode bloemen hebben een hartvorm en zijn langdurig bloeiend, waardoor de plant een echte blikvanger is in huis. De Anthurium Feska heeft een compacte groei en is daarom perfect voor op een tafel of vensterbank. De plant houdt van een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht, en regelmatig water geven zonder dat de grond te vochtig wordt. Met de juiste verzorging kan de Anthurium Feska lang en gezond blijven bloeien en zo voor veel plezier zorgen in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar verder heeft het niet veel speciale zorg nodig. Het is een goede keuze voor beginnende plantenliefhebbers.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Feska heeft veel licht nodig zoals indirect zonlicht. Plaats hem op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Kamerplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van felle zon en verdraagt beter indirect licht. Plaats hem daarom niet direct in het zonlicht. Het is beter om hem op een plek te zetten waar hij wat meer schaduw krijgt.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Feska houdt van warmte en heeft een minimale temperatuur van 18 graden Celsius nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Houd de luchtvochtigheid hoog door regelmatig te sproeien.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Feska bloeit meestal in de maanden april tot en met september. De bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden in huis. Anthuriums hebben over het algemeen een langdurige bloei.

  Ja, Anthurium planten zijn bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht, zoals formaldehyde en benzeen. Het regelmatig verzorgen van de plant zorgt ervoor dat deze optimaal luchtzuiverend kan werken.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Een constante en gematigde temperatuur is ideaal voor de groei en bloei van deze kamerplant. Het is belangrijk om temperatuurschommelingen te vermijden.

 • Om de plant compact en gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Snijd de bladeren dicht bij de basis af met een scherpe snoeischaar. Zorg ervoor dat de snijwonden schoon zijn om infecties te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Voor de Anthurium plant is het belangrijk om te kiezen voor een potgrond met een goede drainage. Een luchtige en voedzame potgrond zorgt ervoor dat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Het is aan te raden om jaarlijks de potgrond te vervangen om de plant gezond te houden.

  De Anthurium heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Een lichtzure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5 is ideaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Anthurium vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding en verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen voor een gezonde groei. Houd de luchtvochtigheid hoog door regelmatig te sproeien en de plant af en toe te stofzuigen.

  De plant kan stofvrij gemaakt worden door zachtjes met een vochtige doek over de bladeren te wrijven. Vermijd hierbij direct zonlicht op de bladeren. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele plagen en deze op tijd te bestrijden.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Feska heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Zet de plant op een plek waar hij wat zonlicht ontvangt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Deze kamerplant gedijt goed bij een lichte standplaats.

  De ideale temperatuur voor kamerplanten ligt tussen de 18-23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme warmte. Een constante temperatuur en lichte luchtvochtigheid zijn belangrijk voor een gezonde groei.

  De optimale luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is ongeveer 60-70%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden met behulp van een luchtbevochtiger of regelmatig besproeien van de bladeren. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Feska vraagt een zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld specifieke potgrond voor zuurminnende planten.

  De Anthurium heeft regelmatig bemesting nodig tijdens de groeiperiode, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en verminder de hoeveelheid in de winter. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  De Anthurium Feska is een prachtige kamerplant met glanzende groene bladeren en opvallende rode bloemen. De rode bloemen hebben een hartvorm en zijn langdurig bloeiend, waardoor de plant een echte blikvanger is in huis. De Anthurium Feska heeft een compacte groei en is daarom perfect voor op een tafel of vensterbank. De plant houdt van een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht, en regelmatig water geven zonder dat de grond te vochtig wordt. Met de juiste verzorging kan de Anthurium Feska lang en gezond blijven bloeien en zo voor veel plezier zorgen in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.