Curcuma alismatifolia

Curcuma

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Curcuma alismatifolia, ook wel bekend als de siamese tulpenplant, is een exotische bloeiende plant die behoort tot de gemberfamilie. Deze plant heeft lange bladeren en produceert opvallende bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, paars, geel en wit. De bloemen lijken op tulpen en groeien in bloemscheden aan lange stelen. Curcuma alismatifolia gedijt goed in vochtige en warme omgevingen en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Het is een prachtige en decoratieve plant die tuinen en binnenruimtes kan verfraaien met zijn opvallende bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor een lichte standplaats en geef regelmatig water. Vermijd tocht en te felle zon.

  Curcuma alismatifolia heeft veel licht nodig om goed te groeien, dus het is het beste om hem op een lichte plaats te zetten. Zorg ervoor dat de plant indirect zonlicht ontvangt, maar vermijd directe middagzon. Te weinig licht kan leiden tot verzwakking van de plant en verminderde bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer twee keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Vergeet niet om de bladeren regelmatig te besproeien voor extra vochtigheid.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan niet goed tegen direct zonlicht. Plaats de plant daarom op een lichte plek, maar vermijd de felle zon. Beperk blootstelling aan de zon om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Ja, Curcuma alismatifolia houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-25°C. Het is belangrijk om deze plant op een warme en lichte plek te plaatsen om ervoor te zorgen dat hij goed groeit en bloeit. Het vermijden van tocht en temperatuurschommelingen is ook belangrijk voor de gezondheid van deze plant.

  Curcuma alismatifolia bloeit van maart tot en met augustus en de bloeiperiode duurt gemiddeld 6 tot 8 weken.

  Ja, de Curcuma alismatifolia staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een goede keuze voor het zuiveren van de lucht in huis. Het kan helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen en het verbeteren van de luchtkwaliteit.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en houdt de plant gezond. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen.

 • Het is niet nodig om de bladeren van de plant regelmatig te snoeien, tenzij ze bruin beginnen te worden of verwelken. Verwijder dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Als de plant te groot wordt of het loof te vol, kan je de plant terugsnoeien om de vorm te behouden.

  De Curcuma alismatifolia heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond drogen tussen de gietbeurten door. Geef in de winter wat minder water dan in de zomer.

  De Curcuma alismatifolia gedijt het beste in een potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten voor optimale groei en bloei.

  Voor deze plant is een goed doorlatende en voedzame potgrond met een licht zure pH-waarde van belang. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot. Het regelmatig bemesten van de plant zal helpen om de groei en bloei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet constant nat is. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Mest de plant eens in de paar maanden met een geschikte plantenvoeding.

  Gebruik een vochtige doek om de bladeren schoon te maken en verwijder stof regelmatig. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen. Geef de plant af en toe een douche om stof te verwijderen en de bladeren weer te laten glanzen.

  Curcuma alismatifolia heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste groei. Een te donkere plek kan leiden tot verminderde groei en bloei.

  De plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn, rond de 60-70%, om een gezonde groei te bevorderen. Het regelmatig besproeien van de bladeren zal helpen om de luchtvochtigheid te verhogen. Plaats de plant niet in de buurt van droge verwarmingsbronnen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor de bemesting van deze plant is het aan te raden om in het voorjaar en de zomer een keer per maand vloeibare meststof te geven. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant tijdens de rustperiode in de herfst en winter minder bemesting nodig heeft.

 • Omschrijving

  Curcuma alismatifolia, ook wel bekend als de siamese tulpenplant, is een exotische bloeiende plant die behoort tot de gemberfamilie. Deze plant heeft lange bladeren en produceert opvallende bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, paars, geel en wit. De bloemen lijken op tulpen en groeien in bloemscheden aan lange stelen. Curcuma alismatifolia gedijt goed in vochtige en warme omgevingen en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Het is een prachtige en decoratieve plant die tuinen en binnenruimtes kan verfraaien met zijn opvallende bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.