Dendrobium phalaenopsis 'Ema White'

Dendrobium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dendrobium phalaenopsis 'Ema White' is een prachtige orchidee met witte bloemen. De bloemen hebben een elegante uitstraling en bloeien rijkelijk. Deze plant heeft lange, slanke stelen en smalle bladeren. Het is een relatief makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte omgeving met regelmatig water geven. De 'Ema White' voegt een vleugje elegantie toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven en indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voeden met orchideeënvoeding.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig en houdt van een lichte plek in huis. Zorg ervoor dat de plant indirect zonlicht krijgt om gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant uit de directe zonnestralen te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze kamerplant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten door licht opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden.

  De plant houdt van temperaturen tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of kou.

  "Dendrobium phalaenopsis 'Ema White'" bloeit meestal in de maanden februari tot en met april en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Dendrobium phalaenopsis 'Ema White' is een luchtzuiverende kamerplant en draagt bij aan een betere luchtkwaliteit in huis. Deze plant helpt om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren, zodat de lucht in huis schoner wordt. Het is daarom een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden en bloei. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de plant schaden.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemstengels van deze plant afknippen om de groei te stimuleren. Snoei met schone en scherpe snoeischaar om beschadiging te voorkomen. Verwijder ook regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten bijna droog is. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat er water op de bladeren komt. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voeden met speciale plantenvoeding voor kamerplanten.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed gedraineerd zijn en lichtvochtig worden gehouden. Ook is het belangrijk om regelmatig voeding te geven en de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Het gebruik van een speciale orchideeënmix kan helpen bij het creëren van de juiste bodemomstandigheden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Voeg regelmatig orchideeënmest toe om de plant gezond te houden.

  Voor het schoonmaken van deze plant kun je een zachte doek gebruiken om stof te verwijderen van de bladeren. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op eventuele plagen en deze indien nodig te behandelen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor het beste resultaat. In de zomer kan de plant ook buiten staan op een beschutte plek.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-25°C. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperatuurschommelingen of tocht. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid moet rond de 60-80% liggen voor een goede groei. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt besproeid met water om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en bloemen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren om de gezondheid van de plant te waarborgen.

  Kamerplanten zoals deze hebben speciale meststof nodig die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor gezonde groei. Het is belangrijk om de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels en bladeren, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Dendrobium phalaenopsis 'Ema White' is een prachtige orchidee met witte bloemen. De bloemen hebben een elegante uitstraling en bloeien rijkelijk. Deze plant heeft lange, slanke stelen en smalle bladeren. Het is een relatief makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte omgeving met regelmatig water geven. De 'Ema White' voegt een vleugje elegantie toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.