Dendrobium compactum Ema Pink Surprise

Dendrobium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dendrobium compactum Ema Pink Surprise is een prachtige orchidee met opvallende roze bloemen en geelgroene bladeren. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in pot als in hanging baskets worden gekweekt. De bloemen hebben een subtiele geur en bloeien in de lente en zomer. Deze orchidee is relatief gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een lichte en vochtige omgeving. Het is een sierlijke en kleurrijke toevoeging aan elke kamer of kas.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze orchidee is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht, regelmatig water geven en bemesten tijdens de groeiperiode. Vermijd overmatig water geven en zorg voor een goede luchtvochtigheid.

  Ja, de Dendrobium compactum Ema Pink Surprise heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan direct zonlicht, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  De Dendrobium compactum Ema Pink Surprise heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond tussen de gietbeurten licht vochtig aanvoelt. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect licht. Fel zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Deze plant houdt van warmte en vochtigheid. Het gedijt goed bij temperaturen tussen 20-30 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht.

  Deze plant bloeit meestal in de late lente tot de vroege zomermaanden, zoals mei en juni. De bloei kan duren van enkele weken tot een maand, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezondere binnenlucht door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het zorgt voor een frisse en schone atmosfeer in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor ideale groeiomstandigheden. Temperaturen buiten dit bereik kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Deze plant heeft geen specifieke snoei nodig, behalve het verwijderen van dode of beschadigde bladeren of bloemen. Het is belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken om infecties te voorkomen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of direct na de bloei.

  Geef de plant regelmatig water, maar laat de wortels niet in een laag water staan om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten door licht opdroogt en geef bij voorkeur water op kamertemperatuur. Overmatig water geven kan leiden tot problemen zoals geelverkleuring van bladeren.

  Voor deze plant is het belangrijk om te kiezen voor een goed drainerende potgrond die vocht vasthoudt. Een mengsel van schors, spagnum en perliet kan geschikt zijn. Het is belangrijk dat de potgrond niet te compact is en de wortels voldoende lucht krijgen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van schors, houtskool en sphagnummos is ideaal. Zorg voor voldoende drainage in de pot om wateroverlast te voorkomen.

  De plant gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt. Gebruik orchideeënmest om de plant te voeden tijdens de groeiperiode.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je ze voorzichtig afstoffen met een zachte doek. Gebruik lauw water om de bladeren schoon te maken, vermijd hierbij de bloemen. Wees voorzichtig met het reinigen van de plant om beschadiging te voorkomen.

  De plant heeft veel helder, indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant dicht bij een raam op het oosten of westen voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig tot hoog zijn. Zorg voor een vochtige omgeving door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Plaats de plant niet in een te droge ruimte, dit kan de groei en bloei belemmeren.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad in de gaten te houden om gezonde groei en bloei te bevorderen. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsstoffentekorten en problemen met de gezondheid van de plant.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, met een uitgebalanceerde meststof speciaal voor orchideeën. Gebruik de helft van de aanbevolen dosering om overbemesting te voorkomen. Bemest de plant elke 2-4 weken en spoel de pot af en toe door met water om overtollige meststoffen te verwijderen.

 • Omschrijving

  De Dendrobium compactum Ema Pink Surprise is een prachtige orchidee met opvallende roze bloemen en geelgroene bladeren. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in pot als in hanging baskets worden gekweekt. De bloemen hebben een subtiele geur en bloeien in de lente en zomer. Deze orchidee is relatief gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een lichte en vochtige omgeving. Het is een sierlijke en kleurrijke toevoeging aan elke kamer of kas.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.