Osteospermum Summertime Spoon Deep Purple

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum Summertime Spoon Deep Purple is een prachtige vaste plant met dieppaarse bloemen en een opvallend geel hartje in het midden. De bloemen hebben een lepelvormige vorm en bloeien in de zomermaanden. Het blad is groen van kleur en licht behaard. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. De Osteospermum Summertime Spoon Deep Purple is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als potplant op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter vaak zijn blad verliest. Het is daarom aan te raden om in het voorjaar eventueel nieuw blad te verwachten.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Zorg voor een beschutte plek tijdens de wintermaanden.

  Ja, deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Water geven en regelmatig bemesten is voldoende om hem gezond te houden. Zorg ervoor dat hij genoeg zonlicht krijgt voor een goede groei en bloei.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg voor ongeveer 30 cm ruimte tussen elke plant om overwoekering te voorkomen. Plant ze in goed doorlatende grond en geef regelmatig water.

  Nee, deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De Osteospermum Summertime Spoon Deep Purple heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen met nectar en de opvallende kleuren. Dit maakt het een mooie toevoeging aan een tuin waar biodiversiteit wordt gestimuleerd.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het insecten aantrekt die belangrijk zijn voor de bestuiving van andere planten in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor een diversiteit aan kleuren en vormen, wat de algehele biodiversiteit in de tuin ten goede komt. Tot slot kan de plant zorgen voor een natuurlijke habitat voor kleine dieren, zoals insecten en vogels.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en de bloei kan tot wel 5 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei en bloei.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een sierplant en dient niet geconsumeerd te worden. Het kan schadelijk zijn bij inname.

  Nee, de "Osteospermum Summertime Spoon Deep Purple" is niet geluidsdempend. Deze plant heeft geen specifieke eigenschappen die geluid kunnen absorberen. Het is vooral een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin.

 • De plant moet regelmatig gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden en de bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren en de bloeiperiode te verlengen. Snoei in het voorjaar eventueel de takken lichtjes terug om de plant te verjongen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond, wanneer de zon minder fel is.

  Het is belangrijk om potgrond te gebruiken die goed doorlatend is, zoals potgrond voor tuinplanten. Deze potgrond zorgt ervoor dat de wortels voldoende zuurstof krijgen en voorkomt wateroverlast. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt ververst om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Verrijk de bodem indien nodig met compost voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft een zonnige standplaats nodig en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien. Beschermd tegen harde wind is ook belangrijk.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de plant te bedekken met stro, bladeren of een tuinvlies. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Knip in het voorjaar dode takken weg om de plant gezond te houden.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot de herfst. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulch kan worden toegepast rond de basis van deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Kies organisch mulch materiaal, zoals boomschors of compost, en breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt geplaatst om rot te voorkomen.

  De Tuinplanten zoals de Osteospermum Summertime Spoon Deep Purple geven de voorkeur aan neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de bodemzuurgraad kan helpen bij het behouden van een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke remedies zoals een mengsel van water en milde zeep. Daarnaast kunt u ook roofdieren zoals lieveheersbeestjes inzetten om ongedierte te bestrijden. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtstroom heeft en verwijder regelmatig dode bladeren om de kans op ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  De Osteospermum Summertime Spoon Deep Purple is een prachtige vaste plant met dieppaarse bloemen en een opvallend geel hartje in het midden. De bloemen hebben een lepelvormige vorm en bloeien in de zomermaanden. Het blad is groen van kleur en licht behaard. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. De Osteospermum Summertime Spoon Deep Purple is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als potplant op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.