Osteospermum Summertime Purple

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum Summertime Purple is een prachtige bloeiende plant met paarse bloemen die lijken op een margriet. De plant bloeit gedurende de zomer en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. De bladeren van de Osteospermum Summertime Purple zijn groen van kleur en hebben een licht behaarde textuur. De plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. De Osteospermum Summertime Purple is een mooie aanvulling op bloembedden, borders of potten in de tuin en zorgt voor een kleurrijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die gedurende de zomermaanden bloeit met paarse bloemen. Na de bloei kan de plant teruggesnoeid worden voor een compacte vorm.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is dus belangrijk om deze plant in de winter te beschermen tegen vorst. plaats hem bijvoorbeeld op een beschutte plek of bedek hem met mulch.

  Ja, de Osteospermum Summertime Purple is makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht en water en snoei regelmatig om de plant gezond te houden. Het is een sterke tuinplant die weinig ziektes of plagen heeft.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plant hem op een zonnige locatie met goed doorlatende grond.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw en heeft minimaal 6 uur zonlicht nodig per dag voor een optimale groei. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en groeien. Het wordt daarom aanbevolen om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor de beste resultaten.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin deze is geplant. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Water geven in de vroege ochtend of late namiddag wordt aangeraden.

  Ja, de Osteospermum Summertime Purple is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Het is daarom een goede keuze voor het aantrekken van deze belangrijke bestuivers in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast zorgt het voor een gevarieerde aanplant in de tuin wat verschillende dieren aantrekt. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De Osteospermum Summertime Purple bloeit van mei tot en met september en bloeit ongeveer 4 tot 6 maanden lang.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Deze plant heeft behoefte aan veel zonlicht om goed te groeien en bloeien.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen voor consumptie. Let op, sommige planten in de tuin kunnen giftig zijn.

  Nee, de Osteospermum Summertime Purple is niet geluidsdempend. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die zorgt voor kleur in de tuin.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en uitstekende takken om een compacte en gezonde plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar kan ook worden gedaan om de plant te verjongen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, aangezien dit kan leiden tot wortelrot. Verpot de plant indien nodig om de twee jaar in verse potgrond.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant wordt het best geplaatst op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen rond de wortels. Als de plant in een pot staat, kan deze het best naar een beschutte plek worden verplaatst. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat in de winterperiode.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar organische mestkorrels te strooien rond de wortels. Gebruik geen te sterke meststoffen om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens het groeiseizoen.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Gebruik organische mulch, zoals compost of boomschors, en breng deze in het voorjaar aan. Houd de mulch enkele centimeters van de stam of stelen van de plant af om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Grond met een te hoge of te lage pH-waarde kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u overwegen om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van plagen, zoals bladluizen of spint. U kunt natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruiken, zoals een mengsel van water en groene zeep, om ongedierte af te weren. Als het probleem ernstig is, kunt u overwegen om contact op te nemen met een professionele tuinman voor advies en behandelingsopties.

 • Omschrijving

  De Osteospermum Summertime Purple is een prachtige bloeiende plant met paarse bloemen die lijken op een margriet. De plant bloeit gedurende de zomer en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. De bladeren van de Osteospermum Summertime Purple zijn groen van kleur en hebben een licht behaarde textuur. De plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. De Osteospermum Summertime Purple is een mooie aanvulling op bloembedden, borders of potten in de tuin en zorgt voor een kleurrijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.