Osteospermum Summertime Yellow

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum Summertime Yellow is een rijkbloeiende plant met heldergele bloemen die lijken op madeliefjes. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Osteospermum Summertime Yellow kan zowel in borders als in potten worden geplant en is een mooie toevoeging aan elke tuin. Regelmatig doodknippen van uitgebloeide bloemen zorgt voor een langdurige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal gedurende de winterperiode afsterven. Het is aan te raden om in het voorjaar nieuwe planten te kopen.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is een tuinplant die bestand is tegen milde vorst. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, de Tuinplanten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de planten af en toe te bemesten voor optimale groei. Het is ook aan te raden om dode bloemen en bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden.

  De plant heeft genoeg ruimte nodig om zich vrij uit te kunnen breiden, dus houd rekening met een diameter van ongeveer 60 cm. Plant ze op een afstand van ongeveer 30 cm van elkaar voor optimale groei. Zorg ervoor dat ze voldoende zonlicht en voedingsstoffen krijgen.

  Osteospermum Summertime Yellow groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren. Het wordt daarom aangeraden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De Tuinplanten hebben ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg er wel voor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond nog vochtig genoeg is.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de heldergele bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en ondersteunen.

  Ja, Tuinplanten zoals jij dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met hun bloemen en het verstrekken van voedsel en schuilplaatsen. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om een gezonde leefomgeving te creëren voor verschillende soorten dieren.

  Deze plant bloeit vanaf het voorjaar tot aan het najaar. De bloeiperiode kan ongeveer 5-6 maanden duren.

  Ja, de Tuinplanten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt tijdens hele warme dagen. Ook is het goed om de plant te beschermen tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen.

  Nee, de "Osteospermum Summertime Yellow" plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die gewoonlijk wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Eet geen delen van deze plant omdat het mogelijk giftig kan zijn.

  Ja, deze plant heeft een beperkt geluidsdempend effect vanwege de bladeren en bloemen die geluidsgolven kunnen absorberen, maar het is niet de meest effectieve geluidsdempende plant. Het is eerder de esthetische waarde en het vermogen om biodiversiteit aan te trekken dat deze plant aantrekkelijk maakt voor in de tuin.

 • De plant kan na de bloei teruggesnoeid worden om nieuwe groei en bloemen te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloeiperiode te verlengen. Overwinter de plant binnen op een lichte en koele plek.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Voorkom dat de wortels te nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef in de zomer meer water dan in de wintermaanden.

  Potgrond voor Tuinplanten is ideaal voor een goede groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Verpot de plant indien nodig in verse potgrond in het voorjaar.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten zoals deze dient goed doorlatend te zijn om wortelrot te voorkomen. Een neutrale tot licht zure pH-waarde wordt aanbevolen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het verbeteren van de bodemstructuur en voedingsstoffen voor de plant.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt het best in goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond, vooral in de winter, om wortelrot te voorkomen. Kan zowel in potten als in de volle grond worden geplant.

  In de winter is het raadzaam om de plant te beschermen tegen vorst door hem bijvoorbeeld naar een beschutte plek te verplaatsen of te bedekken met stro of een fleecehoes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten en te snoeien om de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten hebben behoefte aan een regelmatige bemesting om goed te kunnen groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant in het voorjaar voor een optimale groei gedurende het seizoen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het de bodem vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de bodemtemperatuur reguleert. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch. Breng een laag van 5-10 cm aan rondom de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stengel van de plant aan ligt.

  De Osteospermum Summertime Yellow groeit het beste in zure tot neutrale bodems. Het is belangrijk dat de zuurgraad van de bodem niet te hoog is, om optimale groei en bloei te stimuleren. Het regelmatig controleren en eventueel bijstellen van de pH-waarde van de bodem kan hierbij helpen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het aan te raden regelmatig inspectie uit te voeren op tekenen van bladluizen, trips, en spint. Een natuurlijke oplossing kan zijn om lieveheersbeestjes of roofmijten in te zetten, die deze plaaginsecten opeten. Daarnaast kan ook het gebruik van een milieuvriendelijke insectenspray helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  Osteospermum Summertime Yellow is een rijkbloeiende plant met heldergele bloemen die lijken op madeliefjes. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Osteospermum Summertime Yellow kan zowel in borders als in potten worden geplant en is een mooie toevoeging aan elke tuin. Regelmatig doodknippen van uitgebloeide bloemen zorgt voor een langdurige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.