Osteospermum Summertime Pink

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum Summertime Pink is een vaste plant met prachtige roze bloemen die lijken op margrieten. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en zijn erg aantrekkelijk voor bijen en vlinders. De plant heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond. Ideaal voor in borders, rotstuinen of als potplant op het terras. Regelmatig snoeien bevordert een langdurige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Osteospermum Summertime Pink is een bladverliezende plant en niet groenblijvend. Het blad zal tijdens de herfst en wintermaanden afvallen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar weer terug te snoeien voor nieuwe groei.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 °C. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen tegen de kou. Het is geen winterharde plant, dus bescherming is nodig.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast kan de plant af en toe worden bemest voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 30 centimeter in de volle grond. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om zo de beste groeiomstandigheden te creëren. Het wordt aanbevolen om de plant ruimte te geven om zich goed te kunnen ontwikkelen en bloeien.

  Tuinplanten zoals de "Osteospermum Summertime Pink" groeien het best in de volle zon. In de schaduw zullen ze minder goed groeien en bloeien. Kies daarom voor een zonnige plek in de tuin voor een optimale groei van deze plant.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant voldoende water krijgt.

  Ja, de plant Osteospermum Summertime Pink is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectarrijke bloemen. Dit komt ten goede aan de biodiversiteit in de tuin.

  Tuinplanten zoals "Osteospermum Summertime Pink" dragen bij aan de biodiversiteit door het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor insecten en vogels. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan een tuin die biodiversiteit wil ondersteunen.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en geeft hierbij prachtige roze bloemen. De bloeiperiode kan tot wel vier maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Water geven is echter wel belangrijk, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de plant Osteospermum Summertime Pink is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen planten uit de tuin te consumeren, tenzij het specifiek als eetbaar is aangeduid. Het is veiliger om planten in de tuin alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Ja, sommige tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en bloemen die geluid kunnen absorberen. Echter, het is niet de primaire functie van de plant en het effect zal beperkt zijn.

 • De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om de bloeiperiode te verlengen en de groei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en snoei in het voorjaar de dode of beschadigde takken. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de winter heeft de plant minder water nodig.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en een pH-waarde heeft tussen de 5.5 en 6.5. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven.

  De Tuinplanten vereisen een goed doorlatende bodem van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem vochtig maar niet te nat is. Het toevoegen van compost kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Een beschutte plek in de tuin is ideaal.

  Zorg er in de winter voor dat de plant wordt beschermd tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of een fleecedoek te gebruiken. Plaats de plant op een beschutte plek uit de wind en geef hem voldoende water voordat het gaat vriezen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  De Tuinplanten vereisen regelmatig water geven, zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant in het voorjaar wat meststoffen voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig bij te mesten, zodat ze voldoende voedingsstoffen krijgen. Gebruik hiervoor een meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Mesten kan het best in het voorjaar en in de zomermaanden.

  Voor deze tuinplant is het aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen. Mulch helpt de grond vochtig te houden en onderdrukt onkruidgroei. Het beschermt de wortels van de plant tegen extreme temperaturen.

  De Tuinplanten Osteospermum Summertime Pink gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de pH-waarde van de grond regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de pH-waarde van de bodem te stabiliseren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Daarnaast kunnen regelmatige controles en het handmatig verwijderen van ongedierte helpen om de plant gezond te houden. Het is ook aan te raden om de plant in goede conditie te houden door voldoende water te geven en de juiste voeding te geven.

 • Omschrijving

  De Osteospermum Summertime Pink is een vaste plant met prachtige roze bloemen die lijken op margrieten. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en zijn erg aantrekkelijk voor bijen en vlinders. De plant heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond. Ideaal voor in borders, rotstuinen of als potplant op het terras. Regelmatig snoeien bevordert een langdurige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.