Fittonia Mosaic Pink Diamond

Fittonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fittonia Mosaic Pink Diamond is een tropische plant met kleine, groen-roze bladeren die een opvallend mozaïekpatroon vormen. Deze plant staat bekend om zijn levendige kleuren en decoratieve uitstraling. Het is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die goed gedijt in een vochtige omgeving. De Fittonia Mosaic Pink Diamond voegt een vleugje kleur en levendigheid toe aan elke ruimte en is ideaal voor liefhebbers van planten met unieke bladpatronen. Deze plant kan zowel in de volle schaduw als in indirect zonlicht worden geplaatst.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Fittonia Mosaic Pink Diamond is een redelijk makkelijke plant om te onderhouden. Hij heeft regelmatig water en lichte tot matige blootstelling nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig te bemesten.

  De Fittonia Mosaic Pink Diamond heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  Nee, de plant houdt niet van direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht krijgt. De felle zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht of koude luchtstromen te houden om optimale groei te bevorderen. Het is ook goed om de plant te beschermen tegen extremen zoals direct zonlicht of koude temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden en de bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren. De bloei is echter niet het belangrijkste kenmerk van deze plant, maar eerder het kenmerkende bladpatroon.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. De bladeren nemen schadelijke stoffen op en geven zuurstof af. Het is dus een mooie en functionele toevoeging aan je interieur.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de juiste temperatuur te behouden voor een goede groei en bloei. Plaats de plant daarom op een geschikte locatie in huis.

 • Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien, maar je kunt dode of beschadigde bladeren verwijderen om de plant gezond te houden. Gebruik bij voorkeur een scherp en schoon snoeigereedschap om het risico op infecties te minimaliseren. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar of het begin van de zomer.

  De Fittonia Mosaic Pink Diamond heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft maar niet drassig. Geef de plant water met lauw water en vermijd dat er water op de bladeren komt om schimmel te voorkomen.

  De Fittonia Mosaic Pink Diamond gedijt goed in vochtige potgrond met goede drainage. Gebruik een licht humeuze potgrond voor optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk de potgrond regelmatig te controleren en indien nodig water te geven.

  De Fittonia Mosaic Pink Diamond gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Een mengsel van potgrond en grof zand is ideaal voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond nooit te nat wordt, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren benevelen zorgt voor een goede luchtvochtigheid.

  Om stof en vuil van de bladeren van deze plant te verwijderen, kun je een zachte doek gebruiken die lichtjes bevochtigd is met lauw water. Veeg voorzichtig over de bladeren om ze schoon te maken. Je kunt de plant ook regelmatig onder de douche zetten om stof en eventuele insecten weg te spoelen.

  De Fittonia Mosaic Pink Diamond heeft behoefte aan helder, maar indirect licht. Plaats de plant op een locatie met voldoende zonlicht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale kamertemperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of plotselinge temperatuurschommelingen. Houd de plant weg van direct zonlicht en tocht.

  De luchtvochtigheid moet bij voorkeur hoog zijn voor deze plant. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of de plant dicht bij een luchtbevochtiger te plaatsen. Een luchtvochtigheid van rond de 60-70% is ideaal voor de gezondheid van de plant.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals Fittonia Mosaic Pink Diamond moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde van de potgrond kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen. Het is aanbevolen om een pH-testkit te gebruiken om de zuurgraad van de bodem te controleren.

  Kamerplanten zoals deze hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus houd de dosering in de gaten.

 • Omschrijving

  De Fittonia Mosaic Pink Diamond is een tropische plant met kleine, groen-roze bladeren die een opvallend mozaïekpatroon vormen. Deze plant staat bekend om zijn levendige kleuren en decoratieve uitstraling. Het is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die goed gedijt in een vochtige omgeving. De Fittonia Mosaic Pink Diamond voegt een vleugje kleur en levendigheid toe aan elke ruimte en is ideaal voor liefhebbers van planten met unieke bladpatronen. Deze plant kan zowel in de volle schaduw als in indirect zonlicht worden geplaatst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.