Dendrobium Ema

Dendrobium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dendrobium Ema is een orchideeënsoort met lange, slanke stelen die tot wel 60 cm hoog kunnen worden. De bloemen zijn wit met een roze hart en hebben een aangename geur. Deze plant bloeit voornamelijk in de lente en zomer en gedijt het beste in helder, indirect zonlicht. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en een lichte bemesting nodig heeft. Dendrobium Ema is een populaire keuze voor liefhebbers van orchideeën vanwege zijn elegante uitstraling en prachtige bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat hij voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Houd de potgrond vochtig, maar zorg ervoor dat er geen overtollig water in de pot blijft staan.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem bijvoorbeeld voor een raam op het zuiden voor voldoende licht. Let op dat hij geen direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de potgrond tussen de gietbeurten door iets droog is. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht. Het beste gedijt hij bij helder, indirect licht. Plaats hem dus niet in de felle zon.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20-30 graden Celcius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of plotselinge temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  "Dendrobium Ema" bloeit normaal gesproken in de maanden maart, april en mei en de bloei kan tot wel acht weken duren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zo de luchtkwaliteit te verbeteren in de ruimte waar het zich bevindt. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemtakken van deze plant na de bloei afknippen om de groei te bevorderen. Het is belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken om de plant niet te beschadigen. Snoei alleen de delen die dood of beschadigd zijn.

  De plant heeft eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten licht vochtig blijft. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de plant met zijn wortels in het water blijft staan.

  De potgrond moet goed doorlatend en luchtig zijn om de wortels van de plant gezond te houden. Vermijd teveel vocht in de potgrond om wortelrot te voorkomen. Gebruik speciale orchideeënpotgrond voor de beste resultaten.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. Een substraat van boomschors, kokosvezel en perlite is ideaal voor deze plant. Vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft een lichte standplaats nodig, vermijd direct zonlicht. Houd de potgrond vochtig, maar niet te nat. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Om stof en vuil te verwijderen, kan de plant af en toe voorzichtig worden afgenomen met een zachte en vochtige doek. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te controleren op eventuele plagen en ziekten. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De "Dendrobium Ema" heeft veel indirect licht nodig en kan ook wat direct zonlicht verdragen. Plaats de plant het liefst voor een raam op het oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning staat.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Vermijd extreme temperatuurschommelingen en tocht. Het is belangrijk om de plant buiten bereik van koude tocht en direct zonlicht te plaatsen.

  De luchtvochtigheid moet rond de 60-80% liggen voor deze plant. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de wintermaanden. Een luchtbevochtiger of regelmatig sproeien kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn. De optimale pH-waarde ligt tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te waarborgen.

  Kamerplanten zoals deze hebben gedurende de groeiperiode eens in de 2 weken mest nodig. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor orchideeën en verdun deze met water volgens de instructies op de verpakking. Stop met bemesten tijdens de rustperiode in de winter.

 • Omschrijving

  Dendrobium Ema is een orchideeënsoort met lange, slanke stelen die tot wel 60 cm hoog kunnen worden. De bloemen zijn wit met een roze hart en hebben een aangename geur. Deze plant bloeit voornamelijk in de lente en zomer en gedijt het beste in helder, indirect zonlicht. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en een lichte bemesting nodig heeft. Dendrobium Ema is een populaire keuze voor liefhebbers van orchideeën vanwege zijn elegante uitstraling en prachtige bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.