Calluna vulgaris 2 kleuren

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calluna vulgaris, ook bekend als struikheide, heeft meestal paarse en roze bloemen die in trossen aan de takken groeien. De bladeren van deze plant zijn groen van kleur en hebben een naaldachtige vorm. De paarse bloemen van de Calluna vulgaris komen voornamelijk voor in de nazomer en herfst, terwijl de roze bloemen vaker in het voorjaar te zien zijn. Deze heester staat bekend om zijn kleurrijke en langbloeiende bloemen die een mooie toevoeging zijn aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Calluna vulgaris is een winterharde plant die in de winter zijn blaadjes verliest. Het is een struik die goed gedijt in de tuin en steeds weer terugkomt in het voorjaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Het is een sterke tuinplant die goed tegen kou kan.

  Ja, de plant is zeer makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en jaarlijks bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  De plant heeft ongeveer een ruimte nodig van 30-40 centimeter in de breedte en 20-30 centimeter in de hoogte. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten om ze goed te laten groeien en zich te kunnen ontwikkelen. Plant ze bij voorkeur in goed doorlatende grond en op een zonnige plek in de tuin.

  De Calluna vulgaris 2 kleuren groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant minder optimaal zijn en kunnen de kleuren van de bloemen minder fel uitkomen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor de beste resultaten.

  Deze plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regen en de droogte van de grond. Let op dat de grond niet te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond vochtig genoeg is.

  Ja, Calluna vulgaris is een plant die vlinders en bijen aantrekt vanwege de nectar in de bloemen. Het is een waardevolle aanvulling op de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken. Beide kleuren van deze plant zullen vlinders en bijen aantrekken.

  Ja, de plant is een goede keuze voor biodiversiteit omdat deze bijen en andere insecten aantrekt. Daarnaast kan de plant helpen bij het bestrijden van bodemerosie en het verbeteren van de bodemkwaliteit. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan de biodiversiteit versterken.

  De Calluna vulgaris bloeit vanaf augustus tot en met november en de bloei kan tot wel 8 weken duren. De plant staat bekend om zijn bloeiende periode in de herfst.

  De Calluna vulgaris 2 kleuren kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en bescherm deze tegen sterke wind. Het is een ideale plant voor in de tuin.

  Nee, Calluna vulgaris is niet eetbaar. Het is een decoratieve plant die vaak wordt gebruikt in tuinen vanwege de mooie bloemen en bladeren. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, Calluna vulgaris 2 kleuren heeft geluidsdempende eigenschappen door de dichte groei van de bladeren en takken. De plant kan dus helpen om geluid te absorberen en te verminderen in de omgeving waar hij geplaatst is.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode takken en knip de plant terug tot net boven de grond. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die licht zuur is. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel aanvullende voeding tijdens het groeiseizoen.

  Calluna vulgaris gedijt het beste in zure, goed doorlatende grond. Zorg voor een humusrijke bodem met voldoende voedingstoffen. Vermijd kalkrijke grond en zorg voor een goede afwatering.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt en geef regelmatig water tijdens drogere periodes. De plant is geschikt voor in de tuin, op het balkon of terras.

  Om Calluna vulgaris 2 kleuren te beschermen tijdens de wintermaanden, is het aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om de wortels te helpen isoleren. Daarnaast kun je de plant beschermen tegen strenge vorst door een winterafdekking of fleecehoes te gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorst begint.

  De plant vereist een goed doorlatende grond en regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en verjonging te stimuleren. Voeg jaarlijks een laagje compost toe voor voeding.

  De calluna vulgaris 2 kleuren heeft weinig voeding nodig en kan prima groeien in arme grond. Bemest de plant in het voorjaar met een speciale meststof voor zuurminnende planten. Let op dat je niet te veel bemesting gebruikt, dit kan de plant beschadigen.

  Mulchen is belangrijk voor het behoud van vocht en het onderdrukken van onkruid. Gebruik een laag van 5-10 cm mulch, bijvoorbeeld boomschors of houtsnippers. Breng de mulch aan rond de plant, maar vermijd direct contact met de stam.

  Calluna vulgaris gedijt het beste in zure bodems met een pH-waarde tussen de 4,5 en 5,5. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot moeilijke groeiomstandigheden en slechte bloei. Zorg daarom voor een goed doorlatende bodem met een lage zuurtegraad voor optimale groei.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het aan te raden om regelmatig de bladeren en bloemen te inspecteren op tekenen van insecten of schimmels. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt of kunnen luizen handmatig worden verwijderd. Een goede luchtcirculatie en voldoende zonlicht kunnen helpen om de plant gezond te houden en ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Calluna vulgaris, ook bekend als struikheide, heeft meestal paarse en roze bloemen die in trossen aan de takken groeien. De bladeren van deze plant zijn groen van kleur en hebben een naaldachtige vorm. De paarse bloemen van de Calluna vulgaris komen voornamelijk voor in de nazomer en herfst, terwijl de roze bloemen vaker in het voorjaar te zien zijn. Deze heester staat bekend om zijn kleurrijke en langbloeiende bloemen die een mooie toevoeging zijn aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.