Calluna vulgaris 5 kleuren

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calluna vulgaris, bedre kendt som lyng, forekommer i forskellige farver. 1. Den mest almindelige farve er lilla, med smukke lilla blomster, der dækker busken. 2. Der findes også hvid lyng, med klart hvide blomster, der tilføjer en elegant touch til haven. 3. Lyng kan også blomstre i lyserød, med blide lyserøde blomster, der skaber en romantisk stemning. 4. Nogle gange blomstrer denne plante i en dybrød farve, hvilket kan være en iøjnefaldende og varm tilføjelse til haven. 5. Endelig er der også gul lyng, med klart gule blomster, der bringer en glad stemning til omgivelserne.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Calluna vulgaris er ikke stedsegrøn. Det er en vinterhårdfør plante, der mister sine blade om vinteren. Det er en populær haveplante på grund af de blomstrende grene i forskellige farver.

  Planten Calluna vulgaris 5 farver er vinterhårde ned til -15 grader Celsius. Disse planter kan derfor tåle koldere temperaturer og er velegnede til haven.

  Ja, planten er lette at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er vigtigt at placere planten et solrigt sted og regelmæssigt give vand. Derudover er det godt at fjerne visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Calluna vulgaris 5 farver har brug for ca. 30 cm til 40 cm plads til at vokse og udvikle sig godt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luftcirkulation. Det anbefales at plante planten i veldrænet jord.

  Calluna vulgaris trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skygge vil planten vokse og blomstre mindre godt. Det anbefales at plante planten et solrigt sted for optimal vækst.

  Calluna vulgaris har brug for vand en gang om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke alt for vandig. Kontroller regelmæssigt, om jorden føles tør, før du vander den.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarholdige blomster. Det er et populært valg til haver på grund af tiltrækningskraften på bestøvere. Det er et smukt tilføjelse til enhver have, der ønsker at tiltrække bier og sommerfugle.

  Ja, denne plante er godt for biodiversiteten, fordi den tiltrækker bier og andre bestøvere med dens nektarholdige blomster. Derudover giver den også ly til små dyr og insekter. Generelt set bidrager den til en sund og varieret have.

  Calluna vulgaris blomstrer fra august til oktober, og blomstringen kan vare cirka 6 til 8 uger.

  Ja, planten Calluna vulgaris 5 farver trives godt i fuld sol. Det er en stærk plante, der trives godt under solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkelig vand ved varmt vejr.

  Nej, Calluna vulgaris er ikke spiselig. Det dyrkes primært som en haveplante og har ingen spiselige egenskaber. Det er bedst ikke at indtage planten.

  Calluna vulgaris har ikke specifikke lyddæmpende egenskaber. Det er hovedsageligt en dekorativ plante, der værdsættes for sine farverige blomster. Det kan dog bidrage til en beroligende og afslappende stemning i haven.

 • Det bedste tidspunkt at beskære er om foråret, før den nye vækst begynder. Klip de visnede blomster og døde grene væk for at holde planten sund. Sørg for, at beskæringssårene er pæne og glatte for at undgå infektioner.

  Calluna vulgaris har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv helst vand om morgenen eller aftenen.

  Denne haveplante trives godt i veldrænet pottemuld med en let sur pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke bliver for våd. Bland eventuelt lidt kompost i pottemulden for ekstra næring.

  Calluna vulgaris trives bedst i sur, fugtig og veldrænet jord. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer og ikke er for kompakt. Tilføjelsen af organisk materiale kan forbedre jordkvaliteten.

  Calluna vulgaris 5 farver trives bedst på en solrig placering med godt drænet jord. Disse haveplanter har få krav til jorden, så længe den ikke er for næringsrig. Undgå for våd jord for at forhindre rodrot.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved at lægge muld eller halm omkring basen. Derudover kan et beskyttende tæppe eller en omvendt blomsterpotte placeres over planten under kolde perioder. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder.

  Planten kræver en veldrænet jord og trives gerne på et solrigt sted. Giv regelmæssigt vand, men undgå at jorden bliver for våd. Fjern regelmæssigt visnede blomster for at holde planten sund.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at gøde regelmæssigt med en speciel gødning til surjordende planter i vækstsæsonen. Brug ikke kalkholdig gødning, da det kan hæve jordens surhedsgrad. Det anbefales at gøde om foråret og sommeren i henhold til instruktionerne på gødningspakken.

  Mulch hjælper med at holde fugt i jorden og undertrykke ukrudt. Det kan hjælpe med at beskytte plantens rødder mod ekstreme temperaturer og give næring til jorden. Brug organisk mulch som barkflis eller kompost for en sund vækst af planten.

  Planten trives bedst i surt til neutralt jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6,5. Det er vigtigt at teste jorden regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. have-tørv eller kompost. En for høj pH-værdi kan føre til problemer med plantens vækst og blomstring.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante, kan du regelmæssigt kontrollere for bladlus, spindemider og uldlus. Disse skadedyr kan bekæmpes med naturlige fjender som marihøns eller rovmider. Hold planten sund ved at give tilstrækkeligt med vand og sikre god luftcirkulation.

 • Beskrivelse

  Calluna vulgaris, bedre kendt som lyng, forekommer i forskellige farver. 1. Den mest almindelige farve er lilla, med smukke lilla blomster, der dækker busken. 2. Der findes også hvid lyng, med klart hvide blomster, der tilføjer en elegant touch til haven. 3. Lyng kan også blomstre i lyserød, med blide lyserøde blomster, der skaber en romantisk stemning. 4. Nogle gange blomstrer denne plante i en dybrød farve, hvilket kan være en iøjnefaldende og varm tilføjelse til haven. 5. Endelig er der også gul lyng, med klart gule blomster, der bringer en glad stemning til omgivelserne.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.