Erica carnea 3 kleuren

Erica (winterbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica carnea, også kaldet vinterlyng, findes i forskellige farver. Planten kan variere fra pink til lilla og hvid. Blomsterne er små og rørformede og dækker busken i store mængder. Den lave vækst gør Erica carnea til en ideel jorddækkeplante til haver og bede. Det er en vinterhærdeplante, der endda blomstrer i de koldeste måneder.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Erica carnea 3 farver er stedsegrøn og bevarer sine blade hele året rundt. Det er en vinterhårdfør plante, der er ideel til haven.

  Planten er vinterhårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Dette betyder, at den kan tåle let frost. Det anbefales dog at beskytte planten mod hård frost.

  Ja, denne plante er meget nem at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er en hårdfør plante, der trives godt både i sol og halvskygge. Regelmæssig vanding og beskæring er tilstrækkeligt for en sund vækst.

  Disse planter har brug for cirka 30 cm plads til at vokse og udvikle sig godt. Sørg for, at de får tilstrækkeligt med lys og vand, og plant dem i en veldrænet jord. Fjern regelmæssigt ukrudt og dødt træ for at fremme plantens sundhed.

  Ja, Erica carnea 3 farver trives godt i skyggen og kan endda trives godt på steder med lidt sollys. Det er dog vigtigt at sikre, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig for at undgå problemer som rodrot. Med den rette pleje vil planten forblive sund og vokse godt, selv i skyggen.

  Planten har brug for vand en gang om ugen i forår og sommer. I efterår og vinter kan det være tilstrækkeligt med vand en gang hver anden uge, afhængigt af jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vanding.

  Ja, Erica carnea 3 farver tilhører de sommerfugl- og bivenlige planter. Det tiltrækker disse insekter på grund af de nektarfyldte blomster. Perfekt til en biodivers have.

  Ja, Erica carnea 3 farver er godt for biodiversitet, fordi det tiltrækker insekter med dets blomster og giver et skjulested for små dyr. At tilføje denne plante til haven kan bidrage til et sundere og mere afbalanceret økosystem.

  Erica carnea med 3 farver blomstrer normalt fra januar til april. Blomstringsperioden kan variere afhængigt af vejrforholdene og placeringen. Generelt blomstrer denne plante i 4 til 6 uger.

  Denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rådne rødder.

  Nej, Erica carnea 3 farver er ikke spiselig. Det er ikke en spiselig plante og kan endda være giftig, hvis den indtages. Det anbefales ikke at indtage denne plante.

  Ja, planten har en lyddæmpende effekt, fordi bladene og blomsterne absorberer lydsvingninger. Dette kan hjælpe med at reducere støjgener i haven eller på altanen.

 • Beskær planten efter blomstringen for at bevare formen og fjerne gammelt træ. Klip de visne blomster og døde grene væk. Brug en skarp beskæresaks for at undgå beskadigelse.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne står i vandet. Vand helst ved plantens base for at undgå skimmelsygdomme.

  Planten foretrækker godt drænet pottemuld med en let sur pH. Sørg for tilstrækkelige næringsstoffer i pottemulden med f.eks. langsomtvirkende gødning. Udskift pottemulden årligt for optimal vækst af planten.

  Planten trives bedst i veldrænet, sur og næringsrig jord. Det er vigtigt at holde jorden tilstrækkeligt fugtig, men oversvømmelse bør undgås. En let sandjord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6 er ideel til denne plantesort.

  Planten trives bedst i en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for veldrænet jord og undgå vandoversvømmelse. Placer planten helst på et beskyttet sted i haven.

  For at komme godt igennem vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost. Dette kan fx gøres ved at lægge et lag mulch eller blade rundt om planten. Sørg desuden for, at planten står et beskyttet sted for at forhindre, at den kolde vind beskadiger planten.

  Planten kræver en veldrænet jord og foretrækker en solrig eller let skyggefuld placering. Giv regelmæssigt vand, især under tørre perioder, og beskær efter blomstring for at holde planten sund. Det er ikke nødvendigt at gøde planten, men det kan gøres lejlighedsvis for ekstra næring.

  For haveplanter er let gødskning om foråret tilstrækkeligt for at fremme sund vækst og blomstring. Brug en organisk gødning, der er specielt sammensat til surjordsplanter. Overgødskning kan føre til problemer som rodforbrænding.

  Mulching er vigtigt for denne plante for at reducere ukrudtsvækst, holde på fugt og regulere jordtemperaturen. Brug organisk materiale som barkflis eller kompost for at beskytte rødderne og holde planten sund. Påfør et lag mulch på ca. 5 cm omkring planten, men undgå at lægge det direkte op ad stænglerne.

  Erica carnea 3 farver foretrækker en sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 5,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. have-tørv. En for høj pH-værdi kan resultere i gulning af bladene og nedsat vækst.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante er det vigtigt regelmæssigt at inspicere blade og blomster for tegn på insekter. Om nødvendigt kan naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie anvendes. Det er også en god idé at holde planten sund ved regelmæssigt at give vand og tilstrækkelige næringsstoffer.

 • Beskrivelse

  Erica carnea, også kaldet vinterlyng, findes i forskellige farver. Planten kan variere fra pink til lilla og hvid. Blomsterne er små og rørformede og dækker busken i store mængder. Den lave vækst gør Erica carnea til en ideel jorddækkeplante til haver og bede. Det er en vinterhærdeplante, der endda blomstrer i de koldeste måneder.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.