Erica x darleyensis 4 kleuren

Erica (winterbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica x darleyensis is een hybride plant die bekend staat om zijn prachtige bloemen in diverse kleuren. Deze plant kan bloeien in tinten zoals roze, paars, wit en rood. De bloemen van Erica x darleyensis zijn klein en buisvormig, waardoor ze een speels en sierlijk uiterlijk hebben. De plant groeit compact en is ideaal voor borders, rotstuinen of als bodembedekker. Met zijn kleurrijke bloemen brengt de Erica x darleyensis een levendige en vrolijke sfeer in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, als tuinplant ben je groenblijvend en behoud je je bladeren het hele jaar door.

  Deze plant is volledig winterhard en kan temperaturen tot -15 graden Celsius overleven. Het is belangrijk om te zorgen voor goede afwatering tijdens de wintermaanden om de plant te beschermen tegen vorstschade. Met de juiste verzorging kan deze plant elk jaar opnieuw bloeien.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water. Snoei de plant na de bloei om de vorm en de bloei te bevorderen.

  De plant heeft genoeg ruimte nodig om zich vrij te kunnen ontwikkelen, hierbij kun je denken aan ongeveer 50 cm tot 1 meter aan ruimte rondom de plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op wortelgroei om te voorkomen dat de plant te krap komt te staan.

  "Erica x darleyensis 4 kleuren" groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant waarschijnlijk minder goed zijn en kan de bloei worden belemmerd. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Houd de grond vochtig, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warmere temperaturen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Dit maakt het een waardevolle toevoeging voor een tuin waar biodiversiteit wordt gestimuleerd.

  Ja, als tuinplant draag ik bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Mijn bloemen bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten in de tuin. Daarnaast zorg ik voor variatie en kleur in de tuin, wat kan bijdragen aan een gezonde biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van december tot april en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Zorg wel voor voldoende vochtige grond en bescherming tegen harde wind. Het is een sterke en winterharde tuinplant.

  Nee, Erica x darleyensis 4 kleuren is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft naaldachtige bladeren die geluid kunnen dempen. Het dichte bladerdek zorgt ervoor dat geluidsgolven geabsorbeerd worden. Dit maakt de plant een goede keuze voor het creëren van een rustige en groene tuinomgeving.

 • De plant kan na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm te behouden. Verwijder dode en uitgedroogde takken om de plant gezond te houden. Snoei niet te rigoureus, omdat de plant kan bloeien op het hout van het voorgaande jaar.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant heeft goede doorlatende potgrond nodig. Zorg voor een lichte en luchtige mix om de wortels gezond te houden. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de grond te nat wordt.

  De Tuinplanten heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond met een zure pH-waarde. Zorg voor een humusrijke bodem en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig compost of turf toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg voor een beschutte standplaats waar de plant beschermd is tegen harde wind. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Om de plant te beschermen tegen vorst, is het belangrijk om deze in de winterperiode goed in te pakken met bijvoorbeeld vliesdoek of stro. Zorg er ook voor dat de plant goed beschermd is tegen harde wind en regen. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te plaatsen tijdens de koudste maanden van het jaar.

  Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant na de bloei om de vorm en de dichtheid te behouden. De plant houdt van een zonnige standplaats.

  De Tuinplanten kunnen bemest worden met een speciale meststof voor heideplanten, zoals een rhododendron- of heideplantenmest. Gebruik deze meststof in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking. Vermijd bemesting in de herfst en winter om de plant rust te geven.

  Mulchen is belangrijk voor deze tuinplanten, omdat het de grond vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de wortels beschermt tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulch. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam of stengels niet bedekt worden.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet zuur tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig. Het toevoegen van organische stof kan helpen om de zuurgraad op peil te houden.

  Voor ongediertebestrijding bij deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op luizen, spint en wolluizen. Een effectieve methode is het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Voorkom tevens overmatig vocht en zorg voor voldoende luchtcirculatie om schimmels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Erica x darleyensis is een hybride plant die bekend staat om zijn prachtige bloemen in diverse kleuren. Deze plant kan bloeien in tinten zoals roze, paars, wit en rood. De bloemen van Erica x darleyensis zijn klein en buisvormig, waardoor ze een speels en sierlijk uiterlijk hebben. De plant groeit compact en is ideaal voor borders, rotstuinen of als bodembedekker. Met zijn kleurrijke bloemen brengt de Erica x darleyensis een levendige en vrolijke sfeer in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.