Erica x darleyensis 6 kleuren

Erica (winterbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica x darleyensis is een winterharde plant die bloeit in veel verschillende kleuren, waaronder roze, wit, paars, rood, geel en lavendel. De bloemen van deze plant zijn klein en hebben een trompetvorm. De bladeren van Erica x darleyensis zijn smal en overblijvend. Deze plant bloeit van de late winter tot het vroege voorjaar en heeft een compacte groeiwijze. Erica x darleyensis is populair vanwege zijn kleurrijke bloemen en wintergroene bladeren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Hierdoor zorgt hij voor kleur in de tuin, zelfs in de winter. Deze eigenschap maakt hem ideaal voor het creëren van structuur en sfeer in de tuin.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef af en toe water. Verwijder dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor een volwassen exemplaar van deze plant is ongeveer 50 cm ruimte nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Houd ook rekening met de hoogte van de plant en zorg voor voldoende licht en vocht.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw zal de groei van de plant wat verminderen, maar zal nog steeds goed gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven voor een optimale groei.

  De Erica x darleyensis heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de plant geen droge wortels heeft.

  Ja, de Erica x darleyensis 6 kleuren trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleur en geur van de bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor het aantrekken van deze bestuivers.

  Ja, Erica x darleyensis 6 kleuren draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. De plant zorgt voor een gevarieerde en kleurrijke omgeving die verschillende soorten insecten aantrekt. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan dus bijdragen aan een gezonde en diverse ecosystemen.

  Deze plant bloeit van november tot april en de bloeiperiode kan enkele maanden duren.

  Ja, Erica's kunnen goed tegen volle zon en gedijen het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig water geven in drogere periodes wordt aanbevolen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluid te dempen. Bovendien kan het ook helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Het is een nuttige eigenschap voor een tuinplant.

 • De plant dient na de bloei gesnoeid te worden om de vorm en de bloei te bevorderen. Snoei de uitgebloeide stengels tot net boven de nieuwe groeiknoppen. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels doordrenkt raken. Gebruik voor het water geven bij voorkeur regenwater of kalkarm water.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van goede kwaliteit potgrond. Kies een potgrond die geschikt is voor zuurminnende planten en zorg voor voldoende drainage. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan bijdragen aan de gezondheid en bloei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, zure grond. Zorg voor een bodem met een lage pH-waarde. Vermijd zware, vochtige grond en te veel voedingsstoffen.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is, omdat dit schimmelziekten kan veroorzaken. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt voor een gezonde groei.

  Om de plant te beschermen tegen vorst en kou, is het aan te raden om een dikke laag mulch rond de wortels aan te brengen. Ook kan een beschermhoes of vliesdoek worden gebruikt om de plant te beschermen tijdens koude periodes. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om wind en vorst te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant na de bloei om de groei te stimuleren. Geef de plant regelmatig meststoffen voor een gezonde groei.

  Voor deze tuinplanten is het belangrijk om gebruik te maken van een speciale meststof voor heideplanten. Deze meststof zorgt ervoor dat de planten voldoende voedingsstoffen krijgen en gezond blijven. Geef de meststof in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor een optimale groei en bloei.

  Mulchen is een goede manier om de grond rondom deze plant te bedekken en vocht vast te houden. Het helpt ook om onkruid te onderdrukken en de plant te beschermen tegen vorst in de winter. Kies organische mulch zoals compost, bladeren of boomschors.

  Deze plant houdt van een zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf of speciale meststoffen voor zuurminnende planten. Een pH-waarde tussen de 4,5 en 6,0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant kan last hebben van bladluizen, spint en wolluis. Om ongedierte te bestrijden kun je natuurlijke vijanden introduceren, zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Ook kun je de plant regelmatig controleren en aangetaste delen verwijderen.

 • Omschrijving

  Erica x darleyensis is een winterharde plant die bloeit in veel verschillende kleuren, waaronder roze, wit, paars, rood, geel en lavendel. De bloemen van deze plant zijn klein en hebben een trompetvorm. De bladeren van Erica x darleyensis zijn smal en overblijvend. Deze plant bloeit van de late winter tot het vroege voorjaar en heeft een compacte groeiwijze. Erica x darleyensis is populair vanwege zijn kleurrijke bloemen en wintergroene bladeren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.