Dianthus Super Trouper Amber

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus Super Trouper Amber is een compacte en bloeiende tuinplant met opvallende oranje bloemen. Deze plant is zeer geschikt voor borders, rotstuinen en als potplant. De bloemen hebben een aangename geur en bloeien van het voorjaar tot in de herfst. Dianthus Super Trouper Amber is makkelijk te onderhouden en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Een mooie toevoeging aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Dianthus Super Trouper Amber is een groenblijvende tuinplant. Het behoudt zijn bladeren gedurende alle seizoenen. Het biedt dus het hele jaar door kleur en structuur in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen extreme vorst in de winter. Deze plant kan het beste in de volle grond worden geplant voor maximale winterhardheid.

  De Dianthus Super Trouper Amber is een zeer makkelijke plant in onderhoud. Hij gedijt goed in de volle zon en heeft weinig water nodig. Regelmatig doodheading zal de bloei bevorderen.

  Voor deze tuinplant is het aan te raden om ongeveer 15-20 cm ruimte te laten tussen elke plant. Hierdoor kunnen ze goed groeien en zich ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat ze niet te dicht op elkaar groeien.

  "Dianthus Super Trouper Amber" groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, zonder dat de wortels te langdurig in water staan. In droge periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren en aantrekkelijk zijn voor deze insecten. Het kan een mooie toevoeging zijn aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Dianthus Super Trouper Amber trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan. Hierdoor draagt het bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan het ook andere planten aantrekken die op hun beurt weer insecten aantrekken.

  Deze plant bloeit van mei tot en met juli en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige locatie. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden om uitdroging te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek voor consumptie zijn gekweekt.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluid te dempen dankzij zijn bladeren en stengels. Dit zorgt voor een rustige omgeving in de tuin.

 • Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen en dode stengels te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar tot net boven de grond om de groei te bevorderen. Vermijd snoeien in de winter, dit kan de plant beschadigen.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral in droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water, zodat de plant voldoende vocht heeft gedurende de dag.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te vervangen of te voorzien van voedingsstoffen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, voedselrijke grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende luchtigheid in de bodem.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is. Het is een tuinplant die goed gedijt in borders of rotstuinen.

  Het is aan te raden om Tuinplanten tijdens de winter te beschermen tegen strenge vorst door ze af te dekken met een laag stro of bladeren. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Houd de planten ook weg van sterke wind om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in de volle zon. Zorg voor regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het raadzaam om in het voorjaar organische mest te geven om de groei en bloei te stimuleren. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot verbranding, dus volg altijd de aanbevolen hoeveelheden op de verpakking.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulch voor een gezonde en bloeiende plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en laat ruimte rond de stam vrij om verstikking te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 voor optimale groei. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde en bloeiende plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Dianthus Super Trouper Amber, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden gebruikt. Ook is regelmatig inspectie en handmatig verwijderen van ongedierte zoals bladluizen en rupsen belangrijk om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om preventieve maatregelen te nemen en de plant regelmatig te controleren op eventuele plagen.

 • Omschrijving

  Dianthus Super Trouper Amber is een compacte en bloeiende tuinplant met opvallende oranje bloemen. Deze plant is zeer geschikt voor borders, rotstuinen en als potplant. De bloemen hebben een aangename geur en bloeien van het voorjaar tot in de herfst. Dianthus Super Trouper Amber is makkelijk te onderhouden en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Een mooie toevoeging aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.