Dianthus Super Trouper Kimono

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dianthus Super Trouper Kimono is een compacte en sterke vaste plant met een opvallende bloei met felroze bloemen en een contrasterend donkerrood oog. De plant bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Met zijn compacte groeiwijze is de Dianthus Super Trouper Kimono perfect voor bloembedden, borders en rotstuinen. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. De bloemen geven een heerlijke geur af en kunnen ook worden gebruikt als snijbloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dianthus Super Trouper Kimono is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw bloeit in de lente en zomer. Het is aan te raden om deze plant in het voorjaar te snoeien voor een gezonde groei.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Planten in potten zijn gevoeliger voor vorst dan planten in de volle grond.

  Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zolang je de plant regelmatig water geeft en hem op een zonnige plek plaatst, zal hij goed gedijen. Het is ook belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Dianthus Super Trouper Kimono heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten voor optimale luchtcirculatie. Plant ze in goed doorlatende grond en geef regelmatig water.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei mogelijk minder goed zijn. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen twee gietbeurten in. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant voldoende water krijgt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en de kleurrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die een bijdrage willen leveren aan de biodiversiteit. De plant helpt bij het bestuiven van andere planten in de tuin.

  Ja, de plant trekt verschillende insecten aan zoals vlinders en bijen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook dienen als voedselbron voor dieren die afhankelijk zijn van nectar. Tot slot kan de plant helpen bij het bestuiven van andere planten in de omgeving.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 maanden.

  Ja, de Dianthus Super Trouper Kimono kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige plekken in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de Dianthus Super Trouper Kimono is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren.

  Ja, de Dianthus Super Trouper Kimono plant heeft een geluidsdempend effect door zijn bladeren en stengels. Het kan helpen om buitengeluiden te absorberen en te verminderen. Dit maakt het een goede keuze voor een rustige en ontspannen tuinomgeving.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm compact te houden en de bloei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde takken.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  De Tuinplanten hebben een goed doorlatende potgrond nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De bodemkwaliteit waarin Tuinplanten gedijen is goed doorlatend en rijk aan voedingsstoffen. Een lichtzure tot neutrale pH is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten en voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. De plant kan zowel in de volle grond als in potten geplaatst worden.

  Het is aan te raden om Tuinplanten in de winter te beschermen door ze te bedekken met een laagje stro of bladeren. Hierdoor blijven de wortels van de plant beschermd tegen vorst. Ook is het belangrijk om potten met Tuinplanten naar binnen te halen of te beschermen met een isolerende hoes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg voor goed doorlatende grond en geef af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  De Dianthus Super Trouper Kimono heeft behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om een gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die wordt gebruikt.

  Het is aan te bevelen om mulch rondom de plant te gebruiken om onkruidgroei te verminderen en vocht vast te houden. Hierdoor zal de plant beter gedijen en mooier bloeien. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam of bladeren wordt geplaatst om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant prefereert een neutrale tot lichtzure bodem. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en zo nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van plagen zoals luizen, spintmijten of rupsen. Door planten gezond te houden en regelmatig water te geven, kunnen plagen worden voorkomen. Als er toch ongedierte wordt gevonden, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen of pesticiden worden ingezet.

 • Omschrijving

  De Dianthus Super Trouper Kimono is een compacte en sterke vaste plant met een opvallende bloei met felroze bloemen en een contrasterend donkerrood oog. De plant bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Met zijn compacte groeiwijze is de Dianthus Super Trouper Kimono perfect voor bloembedden, borders en rotstuinen. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. De bloemen geven een heerlijke geur af en kunnen ook worden gebruikt als snijbloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.