Verbena Lascar Dark Blue

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Lascar Dark Blue is een mooie en opvallende plant met prachtige donkerblauwe bloemen. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een populaire keuze voor in de tuin of op het balkon. De Verbena Lascar Dark Blue vraagt weinig onderhoud en gedijt goed in de volle zon. Hij trekt ook vlinders en bijen aan, wat de biodiversiteit in de tuin ten goede komt. Deze plant is een aanwinst voor elke bloementuin vanwege zijn kleurrijke en vrolijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Verbena Lascar Dark Blue is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar opnieuw tot bloei.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. In het voorjaar kan de plant weer opnieuw uitlopen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te bemesten voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde ontwikkeling.

  Om optimaal te groeien heeft de plant voldoende ruimte nodig in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende plek heeft om zich goed te ontwikkelen. Houd rekening met de volwassen afmetingen van de plant bij het planten.

  De Tuinplant "Verbena Lascar Dark Blue" gedijt het beste in de volle zon en zal niet goed groeien in de schaduw. Het is aanbevolen om de plant op een zonnige en goed doorlatende locatie te planten voor optimale groei. Schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Tuinplanten zoals de Verbena Lascar Dark Blue hebben gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de planten in de vroege ochtend of late namiddag om verdamping te minimaliseren.

  Ja, de plant Verbena Lascar Dark Blue is vlinder- en bijenlokkend. Dit komt door de nectarrijke bloemen die deze plant produceert. Het is daarom een goede keuze voor tuinen die vlinders en bijen willen aantrekken.

  Ja, een bloeiende plant zoals de Verbena Lascar Dark Blue trekt bestuivende insecten aan, zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Ook kan de plant dienen als schuilplaats voor kleine dieren en biedt het voedsel voor verschillende insectensoorten. Het is daarom een waardevolle toevoeging voor een divers ecosysteem.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant en heeft geen eetbare delen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Tuinplanten hebben over het algemeen een geluidsdempend effect vanwege hun bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Planten in de tuin kunnen helpen om omgevingsgeluid te verminderen.

 • De plant kan na de bloei teruggesnoeid worden om de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken in het voorjaar. Snoei regelmatig om de vorm en de bloei van de plant te behouden.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water bij de wortels en vermijd het nat maken van de bladeren.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor bloeiende tuinplanten is geschikt voor deze plant.

  De Tuinplanten zoals Verbena Lascar Dark Blue gedijen het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. De bodem moet voldoende voedingsstoffen bevatten en mag niet te zuur zijn. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  De "Verbena Lascar Dark Blue" gedijt het best op een zonnige standplaats. Deze tuinplant houdt van goed doorlatende grond en kan goed tegen drogere periodes. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt voor optimale groei.

  In de winter kan het verstandig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch rond de wortels aan te brengen. Sommige tuiniers kiezen er ook voor om de plant tijdelijk naar een beschutte plek te verplaatsen of deze af te dekken met vliesdoek. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele schade door vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant in het voorjaar organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor de beste resultaten.

  Het is aan te raden om mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan het beste in het voorjaar worden aangebracht na de grond is opgewarmd. Kies voor een organische mulch, zoals boomschors of compost.

  De Verbena Lascar Dark Blue gedijt het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH. Een bodem met een pH tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze tuinplanten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aantrekken of gebruik maken van zeepwater om bladluizen te bestrijden. Daarnaast is regelmatig controleren op ongedierte en het handmatig verwijderen ervan een effectieve methode. Ten slotte kunt u ook preventief gebruik maken van bodembedekkers om ongewenst ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Verbena Lascar Dark Blue is een mooie en opvallende plant met prachtige donkerblauwe bloemen. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een populaire keuze voor in de tuin of op het balkon. De Verbena Lascar Dark Blue vraagt weinig onderhoud en gedijt goed in de volle zon. Hij trekt ook vlinders en bijen aan, wat de biodiversiteit in de tuin ten goede komt. Deze plant is een aanwinst voor elke bloementuin vanwege zijn kleurrijke en vrolijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.