Anthurium (Andreanum Grp) Poncho

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) Poncho is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is gemakkelijk te onderhouden. De Poncho heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in een lichte tot halfschaduwrijke omgeving. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Met de juiste verzorging zal de Anthurium Poncho een echte blikvanger zijn in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Poncho is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en gedijt goed op een lichte standplaats. Regelmatig besproeien en af en toe voeden met plantenvoeding zorgt voor een mooie bloei.

  Ja, Anthurium (Andreanum Grp) Poncho heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen van de plant voldoende licht krijgen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten licht vochtig blijft. Test dit door met je vinger in de grond te voelen.

  De Anthurium houdt niet van direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel zonlicht kan de plant beschadigen en verzwakken.

  Ja, Anthurium Poncho houdt van warmte en gedijt het best bij constante temperaturen tussen de 18°C en 22°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotse temperatuurschommelingen. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15°C.

  Deze plant bloeit meestal van de lente tot de herfst en de bloemen kunnen enkele weken tot maanden aanhouden. De bloeiperiode varieert per individuele plant en wordt beïnvloed door de groeiomstandigheden.

  Ja, de Anthurium plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het bladoppervlak van de plant zorgt ervoor dat schadelijke stoffen uit de lucht worden gefilterd. Het is een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, het liefst staat deze plant op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Te lage of te hoge temperaturen kunnen de groei van de plant belemmeren. Zorg dus voor een constante en comfortabele temperatuur voor optimale groei en bloei.

 • Het snoeien van de Anthurium (Andreanum Grp) Poncho is niet nodig, tenzij het nodig is om dode bladeren of bloemen te verwijderen. Zorg ervoor dat de scherpe werktuigen gebruikt worden om schade aan de plant te voorkomen. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar of begin van de zomer.

  De Anthurium Poncho heeft gemiddeld water nodig en moet regelmatig, maar met mate, worden bewaterd. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  De Anthurium Poncho gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar voorkom dat de wortels te lang in water staan om wortelrot te voorkomen. Gebruik een potgrond die geschikt is voor kamerplanten voor de beste groeiresultaten.

  De ideale bodem voor kamerplanten is goed doorlatend en lichtvochtig. Gebruik bij voorkeur potgrond gemengd met wat grof zand voor een luchtige structuur. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in staat voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Geef eens per maand plantenvoeding voor een goede groei. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren af te nemen, zodat de plant goed kan ademen en geen schimmels ontwikkelt. Het is ook goed om af en toe de bladeren te besproeien met lauw water om stof en eventuele beestjes te verwijderen.

  De Anthurium Poncho heeft behoefte aan veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  Deze plant gedijt het beste in een warme omgeving, met temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of lage temperaturen. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur constant is en vermijd grote temperatuurschommelingen.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-80% wordt aanbevolen voor kamerplanten zoals deze. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg er wel voor dat de plant niet te nat wordt.

  De Anthurium Poncho gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het handhaven van een gezonde groei.

  Kamerplanten zoals deze hebben tijdens het groeiseizoen behoefte aan regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen. Over het algemeen is het raadzaam om vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer eens per maand te bemesten.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) Poncho is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is gemakkelijk te onderhouden. De Poncho heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in een lichte tot halfschaduwrijke omgeving. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Met de juiste verzorging zal de Anthurium Poncho een echte blikvanger zijn in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.