Ageratum houstonianum Artist Basso White

Ageratum houstonianum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ageratum houstonianum Artist Basso White is een compacte en opvallende plant met witte bloemen die een artistieke uitstraling hebben. Het blad van deze plant is ook mooi en heeft een aantrekkelijke groene kleur. De bloemen bloeien in overvloed en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant is ideaal voor borders, containers of hangmanden en gedijt goed in de zon of halfschaduw. De Ageratum houstonianum Artist Basso White is een prachtige toevoeging aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Ageratum houstonianum Artist Basso White is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die bloeit van de lente tot de herfst en daarna afsterft. Het is aan te raden om de plant elk jaar opnieuw te planten.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet overleven bij vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te plaatsen of te beschermen tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor optimale groei. De plant kan goed gedijen in de volle zon of halfschaduw.

  Ageratum houstonianum Artist Basso White heeft ruimte nodig van ongeveer 20 tot 30 centimeter tussen elke plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en licht krijgt en niet te dicht op elkaar staat. Het is belangrijk om de juiste afstand te bewaren voor een gezonde groei.

  De Ageratum houstonianum Artist Basso White groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en zal de plant minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De Ageratum houstonianum Artist Basso White heeft regelmatig water nodig, met name tijdens droge periodes. Het is aanbevolen om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen wordt geadviseerd om de plant één keer per week water te geven.

  Deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar. Het is een ideale keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan de biodiversiteit in hun tuin. Bovendien geven de bloemen een prachtig kleuraccent aan de tuin.

  Ja, de Ageratum houstonianum trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan, wat de biodiversiteit in de tuin ten goede komt. Daarnaast zorgt de plant voor een diversiteit aan kleuren en vormen wat ook positief is voor de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan ongeveer 10 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Ageratum houstonianum Artist Basso White is niet eetbaar. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant. Consumptie kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, de Ageratum houstonianum Artist Basso White heeft een geluidsdempende werking. De plant absorbeert geluidsgolven en draagt bij aan een stillere omgeving in de tuin. Het blad en de bloemen hebben een dempend effect op geluid.

 • Je kunt de plant regelmatig snoeien om een compacte groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Snoei in het voorjaar eventueel wat takken terug om de vorm van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk om de bodem vochtig te houden, maar niet te drassig. Zorg ervoor dat de bodem een goede pH-waarde heeft, bij voorkeur neutraal tot licht zuur.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte of droge omstandigheden. Ideaal voor in borders of als bodembedekker.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan gedaan worden door een laag mulch of bladeren rond de basis van de plant aan te brengen. Het is ook aan te raden om de plant in een vorstvrije omgeving te plaatsen, zoals een kas of binnenshuis.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren. Knip de plant in het voorjaar terug om een compacte vorm te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik bij voorkeur een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesting. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulchen van deze plant is gunstig omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruidgroei en het verbeteren van de bodemstructuur. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals boomschors, stro of compost en breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar vermijd direct contact met de stengels. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks in het voorjaar voor optimale resultaten.

  De Ageratum houstonianum Artist Basso White groeit het beste in een zure bodem met een pH-waarde van ongeveer 5,5 tot 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld bodemverbeteraars.

  Zorg ervoor dat de plant gezond blijft door regelmatig te controleren op plagen zoals bladluizen, rupsen en trips. Gebruik indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Verwijder aangetaste bladeren of bloemen om verdere verspreiding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Ageratum houstonianum Artist Basso White is een compacte en opvallende plant met witte bloemen die een artistieke uitstraling hebben. Het blad van deze plant is ook mooi en heeft een aantrekkelijke groene kleur. De bloemen bloeien in overvloed en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant is ideaal voor borders, containers of hangmanden en gedijt goed in de zon of halfschaduw. De Ageratum houstonianum Artist Basso White is een prachtige toevoeging aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.