Argyranthemum frutescens Molimba Mini White

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Argyranthemum frutescens Molimba Mini White er en lille, kompakt plante med hvide blomster og fint fjernet løv. Denne plante blomstrer rigeligt fra forår til efterår og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er et perfekt valg til blomsterkasser, bede og stenhaver. Argyranthemum frutescens kræver en solrig placering og veldrænet jord. Regelmæssig vanding er vigtig for en sund vækst og blomstring.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Argyranthemum frutescens Molimba Mini White er ikke stedsegrøn. Det mister sine blade om vinteren og blomstrer igen om foråret. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i haven.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales at sørge for beskyttelse ved stærk frost. Overvintring på et beskyttet sted er en god mulighed.

  Ja, Argyranthemum frutescens Molimba Mini White er let at vedligeholde. Det er en stærk plante, der kræver minimal pleje og trives godt i haven. Regelmæssig vanding og beskæring er tilstrækkeligt.

  Denne plante har brug for cirka 30 cm plads for at vokse ordentligt. Det anbefales at give tilstrækkelig plads mellem forskellige planter for optimal vækst. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I fuld skygge kan væksten hæmmes, og planten vil producere færre blomster. Sørg for tilstrækkeligt lys for at holde planten sund.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme sommerdage. Kontroller altid jorden før du vander for at undgå, at rødderne bliver for våde. Generelt er det tilstrækkeligt at vande planten en til to gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier takket være de nektarrige blomster. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse vigtige bestøvere.

  Planten tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket kan øge biodiversiteten i haven. Det er en smuk tilføjelse til haven og kan hjælpe med at tiltrække forskellige typer dyr. Det er dog ikke den eneste plante, der bidrager til biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer fra foråret til efteråret, normalt fra april til september. Blomstringsperioden kan vare op til 5-6 måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Sørg dog for, at jorden er godt drænet, og at planten får tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Det er klogt at give planten vand i tide og beskytte den mod skarp eftermiddagssol.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Den bruges generelt som en prydplante i haven på grund af dens smukke hvide blomster. Spiselige planter har normalt andre egenskaber og kendetegn.

  Ja, Argyranthemum frutescens Molimba Mini White har en lidt støjreducerende effekt på grund af dens blade og blomster, der kan absorbere lydbølger. Det er dog ikke en særlig effektiv støjisolering sammenlignet med specifikke støjisolerede materialer. Den kan dog hjælpe med at reducere støjen lidt i en haveomgivelse.

 • Denne plante bør bedst beskæres regelmæssigt for at fremme en kompakt vækst og stimulere blomstringen. Fjern visne blomster og døde eller beskadigede blade. Beskær om foråret for at holde planten sund og bevare formen.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rådne rødder. Giv helst vand i bunden af planten for at undgå skimmelvækst.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, men heller ikke tørrer helt ud. Regelmæssig tilføjelse af gødning kan fremme vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst i godt drænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men undgå at rødderne forbliver for længe våde. En jord med en neutral til let sur pH-værdi er ideel for optimal vækst og sundhed hos planten.

  De Argyranthemum frutescens Molimba Mini White trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Det er vigtigt, at planten er beskyttet mod hårde vinde og frost. Sørg for tilstrækkelig plads omkring planten, så den kan udvikle sig godt.

  Som haveplante har denne plante brug for beskyttelse mod frost i løbet af vinteren. Det anbefales at bringe planten ind i en potte eller dække den til med et tykt lag muld. Dette holder planten beskyttet mod frostskader.

  Planten har brug for jævnligt vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Gød planten hver par uger for optimal vækst.

  Haveplanterne har brug for en let gødning om foråret for at vokse og blomstre sundt. Brug en afbalanceret gødning specielt sammensat til blomstrende planter. Overgødning bør undgås for at forhindre skade på planten.

  Mulch anbefales til haveplanter som denne for at holde jorden fugtig, forhindre ukrudt og regulere jordtemperaturen. Brug organisk materiale som kompost, halm eller træbark som mulch. Påfør et lag mulch på ca. 5-7 cm omkring planten, men hold stammen fri for mulch for at undgå råd.

  De Argyranthemum frutescens Molimba Mini White foretrækker en neutral til let sur jord. Det er vigtigt at sørge for god dræning, så rødderne ikke forbliver for længe våde. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for denne plante.

  Skadedyrsbekæmpelse hos haveplanter kan udføres ved hjælp af naturlige fjender som marihøns eller snyltehvepse, regelmæssig inspektion af planten for skadedyr og manuel fjernelse af dem, samt brugen af ​​biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum. Det er vigtigt at træffe forebyggende foranstaltninger og regelmæssigt kontrollere planten for at undgå skadedyrsproblemer.

 • Beskrivelse

  De Argyranthemum frutescens Molimba Mini White er en lille, kompakt plante med hvide blomster og fint fjernet løv. Denne plante blomstrer rigeligt fra forår til efterår og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er et perfekt valg til blomsterkasser, bede og stenhaver. Argyranthemum frutescens kræver en solrig placering og veldrænet jord. Regelmæssig vanding er vigtig for en sund vækst og blomstring.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.