Fragaria x ananassa Fragoo F1 Deep Rose

Fragaria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fragaria x ananassa Fragoo F1 Deep Rose is een aardbeienplant met dieproze gekleurde vruchten die een heerlijke smaak hebben. Deze plant is geschikt voor zowel de moestuin als in potten op het terras of balkon. De Fragoo F1 Deep Rose is een sterke en gezonde plant die goed groeit en veel vruchten produceert. De aardbeien zijn groot van formaat en hebben een sappige structuur. Deze plant is gemakkelijk te kweken en te onderhouden, ideaal voor beginnende tuiniers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Fragaria x ananassa Fragoo F1 Deep Rose is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn bladeren verliest in de winter. De plant is dus niet wintergroen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -7 graden Celsius en kan dus overleven in gematigde klimaten. Het is aan te raden om de plant tegen vorst te beschermen als de temperaturen lager dreigen te worden. Daarnaast kan het helpen om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei. Snoei af en toe de uitlopers om de plant compact te houden.

  Voor deze tuinplant heb je ongeveer 30 cm ruimte nodig tussen elke plant. Zo kunnen ze voldoende groeien en genoeg ruimte krijgen voor bloei. Zorg ook voor voldoende ruimte om te kunnen kruipen en verspreiden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook groeien in de halfschaduw. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien. In de schaduw zal de plant mogelijk minder bloemen en vruchten produceren.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw water.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de zoete geur en nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze dragen bij aan de biodiversiteit door insecten zoals bijen en vlinders aan te trekken met hun bloemen. Ze kunnen ook dienen als voedselbron voor vogels en kleine dieren. Het helpt om de diversiteit in de tuin te bevorderen en een ecosysteem te ondersteunen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei, juni en juli. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  De Fragaria x ananassa Fragoo F1 Deep Rose kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor een optimale groei.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en staan bekend als aardbeien. Ze kunnen vers gegeten worden of verwerkt worden in verschillende gerechten zoals jam of taart. Het is belangrijk om de vruchten goed te wassen voordat ze gegeten worden.

  Ja, tuinplanten hebben geen geluidsdempende eigenschappen. De plant zal dus geen geluid absorberen of dempen.

 • Je kunt deze plant het beste na de oogst snoeien om de groei te bevorderen. Verwijder oude bladeren en uitlopers om de plant gezond te houden. Let op dat je geen bloemknoppen wegsnoeit voor een optimale bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Vermijd dat de plant uitdroogt of dat er wateroverlast ontstaat.

  De Fragaria x ananassa Fragoo F1 Deep Rose gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond met toegevoegde voedingsstoffen zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een goed doorlatende en vruchtbare bodem. Een lichtzure bodem is ideaal voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige en goed doorlatende standplaats. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd plekken met langdurige schaduw of wateroverlast.

  In de winter kan het verstandig zijn om de plant te beschermen met behulp van een laag mulch of bladeren. Ook is het aan te raden om de plant af te dekken met een winterhoes of vliesdoek bij aanhoudende vorst. Zorg ervoor dat de plant goed gedraineerde grond heeft en niet te nat staat tijdens de koude maanden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Verwijder regelmatig oude bladeren en bloemen om de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor vruchtgewassen en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus bemest de plant met mate.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij deze plant. Gebruik organische mulch zoals stro, compost of houtsnippers. Breng een laag mulch van ongeveer 5 cm diep aan rond de plant, maar houd de stam vrij van mulch om rotting te voorkomen.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede pH-waarde zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan groeien.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, kunnen natuurlijke en milieuvriendelijke methoden worden toegepast, zoals het besproeien met een mengsel van water en zeep of het gebruik van insectenwerende planten. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van plagen en deze indien nodig handmatig verwijderen, kan ook helpen bij het voorkomen van een ernstige plaag. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het schoonmaken van gereedschap en het vermijden van overmatige bemesting, om de gezondheid van de planten te behouden.

 • Omschrijving

  De Fragaria x ananassa Fragoo F1 Deep Rose is een aardbeienplant met dieproze gekleurde vruchten die een heerlijke smaak hebben. Deze plant is geschikt voor zowel de moestuin als in potten op het terras of balkon. De Fragoo F1 Deep Rose is een sterke en gezonde plant die goed groeit en veel vruchten produceert. De aardbeien zijn groot van formaat en hebben een sappige structuur. Deze plant is gemakkelijk te kweken en te onderhouden, ideaal voor beginnende tuiniers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.